Stjuarte pastāstīja, kā izvēlēties labāko laiku lidojumam

© pixabayСамолет в небе. Архивное фото
Самолет в небе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms rīta reisiem lidmašīnas tīra cītīgāk, un pasažieriem ir lielākas izredzes lidot tīrā salonā.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Aviopasažieriem, kuri izvēlas rīta reisus, biežāk tiek tīras lidmašīnas, viņu apkalpo labāk atpūtušās ekipāžas, un reisu aizkavēšanās notiek retāk, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Sun.

Stella Konoli no Ņujorkas, kura ilgu laiku strādājusi par stjuarti, pastāstīja, kāpēc ceļotājiem izdevīgāk ir lidot rīta stundās.

Ja dienas garumā viena lidmašīna kavē, tad pastāv liela varbūtība, ka sekojošie reisi tiks atlikti uz ilgāku laiku. Statistika liecina, ka vidējā reisa aizkavēšanās plkst. 6:00 ir vien astoņas minūtes, savukārt ap plkst. 18:00 tā sasniedz 21 minūti.

Боинг 737 авиакомпании AirBaltic - Sputnik Latvija
AirBaltic stjuarti Lielbritānijā saņēmuši zelta medaļas

"Mēs, līdzīgi jums, vēlamies nokļūt mājās vai galamērķī laicīgi. Un arī būsim laimīgi, ja reiss netiks aizkavēts," pateica viņa.

Reisu aizkavēšanās nav vienīgais iemesls, kuru dēļ pasažieriem lietderīgāk būtu izvēlēties rīta lidojumus.

Saskaņā ar Nacionālās okeāna un atmosfēras pētījumu pārvaldes datiem, rīta stundās ir zemāka turbulences varbūtība, jo pērkona negaiss biežāk notiek dienas otrajā pusē. Kā arī pirms rīta reisiem lidmašīnas tīra cītīgāk, un pasažieriem ir lielākas izredzes lidot tīrā salonā.

Tāpat Stella Konoli neiesaka ceļot augstajā ceļojumu sezonā, jo pilnas lidmašīnas un nogurusi ekipāža padara lidojumu mazāk komfortablu.

Ziņu lente
0