Latvija un Lietuva kopā lūdz ES naudu gāzesvadam

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГаз.
Газ. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis cer uz maksimālu Eiropas Savienības finansiālo palīdzību – līdz 75% izdevumu segumu.

RĪGA, 12. jūnijs – Sputnik. Latvijas un Lietuvas gāzes transporta sistēmu operatori iesnieguši kopīgu pieteikumu Eiropas Komisijai ar lūgumu nodrošināt finansējumu projektam, kas ļaus palielināt Lietuvas un Latvijas gāzesvada caurlaides spēju, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas uzņēmuma Amber Grid preses dienestu.

Maija beigās Lietuvas Enerģētikas un cenu kontroles komisija apstiprināja gāzesvada caurlaides spējas palielināšanas projektu par summu 4,7 miljonu eiro apmērā. Domājams, kopējais investīciju apjoms sasniegs 10,2 miljonus eiro. Plānots, ka būvdarbu posmā no ES tiks saņemts maksimāls atbalsts – tiks segti izdevumi līdz 75% apmērā.

Танкер Coral Favia - Sputnik Latvija
Kamēr vēl nav aizlieguši: Lietuvas uzņēmums Achema palielina gāzes iepirkumus Krievijā

Uzņēmumi cer saņemt atbildi rudenī.

Kopīgo pieteikumu EK Inovāciju un tīklu programmu izpildu iestādē iesniedzis Amber Grid un Latvijas operators Conexus Baltic Grid.

Amber Grid vadītājs Sauļus Bīlis apliecināja, ka projekts ļaus uzlabot apstākļus tirgū Klaipēdas SDG termināļa, Inčukalna gāzes pazemes glabātavas izmantošanai un no 2022. gada – GIPL savienojuma ekspluatācijai starp Lietuvu un Poliju.

Lietuvas un Latvijas gāzesvada caurlaides spējas palielināšanas projektu plānots īstenot līdz 2023. gadam. Saskaņā ar ieceri, tiks palielināta cauruļvada jauda – līdz 130,47 GWh diennaktī Latvijas virzienā (patlaban – 67,6 GWh diennaktī) un līdz 119,5 GWh diennaktī Lietuvas virzienā (patlaban – 65,1 GWh diennaktī).

Ziņu lente
0