ANO komentēja Kosovas lēmumu izraidīt no valsts misijas darbinieku

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВиды Белграда
Виды Белграда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO vadītāja oficiālā pārstāvja vietnieks Farhans Haks atgādināja, ka ANO nav valsts un tās personāls nav akreditēts valstīs, kur viņi strādā ģenerālsekretāra vadībā.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. ANO misijas darbinieku Kosovā, Krievijas pilsoni Mihailu Krasnoščokovu nav iespējams pasludināt par persona non grata, jo šis jēdziens nav attiecināms uz vispasaules organizācijas darbiniekiem, vēsta RIA Novosti.

Par to žurnālistiem paziņoja ANO vadītāja oficiālā pārstāvja vietnieks Farhans Haks – viņš paskaidroja, ka šis termins ir attiecināms uz vienas valsts diplomātiem, kuri akreditēti citā valstī.

"ANO nav valsts un tās personāls nav akreditēts valstīs, kur viņi strādā ģenerālsekretāra vadībā," secināja preses dienesta pārstāvis.

Spriedzes saasināšanās

Otrdien Kosovas policija sāka speciālu operāciju: desmitiem bruņmašīnu ar speciālo uzdevumu vienības darbiniekiem ieradās republikas ziemeļos, kur dzīvo serbi, un sāka kratīšanas un aizturēšanas "organizētās noziedzības apkarošanas ietvaros".

Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs: Kosovas varasiestādes rīkojas patvaļīgi

Vietējie serbi uzcēla barikādes uz trasēm Kosovska-Mitrovica un Zubin Potok pašvaldībās. Sākās sadursmes ar policiju. Skanēja gaisa trauksmes sirēnas, šāvieni. Tika aizturēti desmitiem serbu, kā arī divi ANO misijas darbinieki. Starp viņiem bija Krievijas pilsonis Mihails Krasnoščokovs. Vēlāk noskaidrojās, ka Krievijas pilsonis ir ievainots.

Diennakts laikā viņu izdevās nogādāt Belgradā. Piektdien ANO misijas pārstāvi Serbijas Kara medicīnas akadēmijā apmeklēja Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs un Krievijas vēstnieks Aleksandrs Čepurins un novēlēja viņam drīzu atveseļošanos.

Tajā paša dienā pašpasludinātās Kosovas republikas premjerministrs Ramušs Haradinajs paziņoja, ka Krasnoščokovs pasludināts par persona non grata.

Ziņu lente
0