Budapeštas centrā nogrimis kuteris ar korejiešu tūristiem uz klāja

© Pixabay / HermannЗдание Парламента в Будапеште, Венгрия
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septiņi cilvēki gājuši bojā, septiņi nogādāti slimnīcās, pārējie skaitās bezvēsts pazuduši.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Gandrīz 100 ugunsdzēsēju piedalās meklēšanas operācijā Budapeštā, vēsta avīze Daily News Hungary.

Spēcīgu lietusgāžu laikā izklaides kuteris noslīka Donavā pie parlamenta ēkas Budapeštas centrā pēc sadursmes ar citu kuģi. Uz klāja atradās 33 tūristi no Dienvidkorejas un divi ekipāžas locekļi. Saskaņā ar aģentūras Yonhap paziņojumu, tūristi piedalījās sešu Austrumeiropas valstu turnejā. Tūres organizatoram kompānijai Verygoodtour nav informācijas par to, vai viņiem mugurā bija glābšanas vestes avārijas laikā.

​Kutera nogrimšanas rezultātā bojā gāja septiņi cilvēki. Vēl septiņi tika nogādāti slimnīcās, pārējie skaitās bezvēsts pazuduši. Nogrimušais kuģis "Hableany", kas tulkojumā no ungāru valodas ir "nāra", atrasts pie tilta netālu no valsts parlamenta ēkas.

Postījumu seku likvidācijas dienesta pārstāvis paziņoja, ka meklēšanas darbi uz upes turpinās, tajos piedalās 96 ugunsdzēsēji. Meklēšanas darbus, saskaņā ar paziņojumiem no Ungārijas, apgrūtina laikapstākļi.

​Iekšlietu ministrs Šandors Pinters un veselības lietu sekretāre Ildiko Horvata ieradās notikuma vietā. Pēc veselības lietu sekretāres sacītā, trīs lielākās slimnīcas ir gatavas uzņemt cietušos.

Dienvidkorejas ĀM vadītāja Kana Kjonhva steidzami devās uz Budapeštu. Valsts prezidents Muns Džeins uzdeva valdībai izmantot visus iespējamos līdzekļus, veicot pilsoņu meklēšanas darbus, kuri pazuda kutera katastrofā.

Ziņu lente
0