Drāma Gulbenē: strīds PČ hokejā dēļ kļuva par divu vīriešu nāves iemeslu

© REUTERS / VASILY FEDOSENKOХоккей. Чемпионат мира. Матч Швейцария - Латвия
Хоккей. Чемпионат мира. Матч Швейцария - Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gulbenes centrā norisinājās asiņaina drāma, kas beidzās ar divu vīriešu nāvi, kuri, iespējams, bija sastrīdējušies hokeja dēļ.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Par konflikta iemeslu, kas 17. maijā izraisījās starp Gulbenes iedzīvotājiem, iespējams, kalpojis strīds par PČ hokejā, raksta portāls la.lv.

Trīs vietējo hokeja fanu kompānija sapulcējās kādā no privātajiem dārziem tieši Gulbenes centrā.

Neraugoties uz rīta stundu, līdzjutēji ķērās klāt alkoholisko dzērienu lietošanai un hokeja spēļu apspriešanai. Saruna pamazām pārgāja pie Latvijas izlases un tās zaudējumu spēlē ar Čehijas izlasi – alkohola iedzeršanas dalībnieki sāka vērtēt Latvijas izlases izredzes spēlē ar Krievijas komandu.

Spriežot pēc visa, strīds starp pensionāru un diviem bezdarbniekiem izdevās karsts. Beigās pamatīgi iereibušie vīrieši pārgāja no vārdiem pie dūru cīņas, kura beidzās visnotaļ traģiski: viens konflikta dalībnieks, 58 gadus vecs vīrietis, mira no gūtajām traumām uz vietas, bet otrais cietušais, 50 gadus vecs vīrietis, mira uz mediķu rokām, kuri ieradās uz nelaimes gadījuma vietu, lai aizvestu viņu uz Balvu slimnīcu.

Зубы вампира - Sputnik Latvija
Salaspils huligānam nāksies atbildēt par zobu palaišanu

Trešajam hokeja strīda dalībniekam, 65 gadus vecajam vīrietim, spriežot pēc visa, no šī kautiņa izdevies izsprukt cauri veselam. Viņam pietika drosmes piezvanīt policijai un pastāstīt par notikušo konfliktu starp sporta līdzjutējiem. Taču šobrīd viņu aizturējuši policijas darbinieki.

Interesanti, ka ātro palīdzību uz nelaimes gadījuma vietu izsaucis nevis viņš, bet gan kāds cits. Izrādījās, ka mediķi uz liktenīgo dārzu todien bija ieradušies divas reizes: vienu reizi, kad tur tika atrasts jau miris 58 gadus vecais vīrietis, un pēc dažām stundām vēlreiz, kad mājiņā tika atrasts ievainots 50 gadus vecs vīrietis. Tobrīd viņš vēl bija dzīvs, taču vēlāk mira. Mediķi ar nožēlu konstatēja, ka ja cietušo būtu atraduši agrāk un viņam uzreiz tiktu sniegta pirmā palīdzība, vīrieti, iespējams, būtu izdevis glābt.

Policijas darbinieki pagaidām nekomentē notikušo, atsaucoties uz izmeklēšanas interesēm. Nopietni versiju par konfliktu PČ hokejā dēļ kārtības sargi, izskatās, neizskata, jo "līdzjutēji" izdzēra pārāk daudz alkohola, un tobrīd viņu galvā varēja notikt absolūti jebkas.

Tā vai savādāk, taču sakarā ar notikušā faktu tika iesākts kriminālprocess par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuri noveduši pie cietušā nāves. Par šādu noziegumu draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Ziņu lente
0