Tramps pievērsis ASV ģenerālprokurora uzmanību Ukrainai lietā par viņa izsekošanu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV līderis uzdeva izlūkdienestiem sniegt atbalstīt ģenerālprokuroru izmeklēšanā par izsekošanu, ko uzsākuši specdienesti viņa priekšvēlēšanu kampaņā.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paudis cerību, ka ģenerālprokurors Viljams Barrs lietā par Trampa priekšvēlēšanu štāba izsekošanu 2016.gadā pievērsīs uzmanību arī Ukrainas, Austrālijas un Lielbritānijas lomai, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš ASV līderis uzdeva izlūkdienestiem sniegt atbalstīt ģenerālprokuroru izmeklēšanā par izsekošanu, ko uzsākuši specdienesti viņa priekšvēlēšanu kampaņā 2016.gadā.

Тень Дональда Трампа на флаге США - Sputnik Latvija
"Iejaukšanās" izmeklēšana ASV noslēgusies bez sensācijām

"Viņam nāksies iepazīties ar lielu skaitu dokumentu. Kaut ko viņš uzskatīt par uzmanības vērtu, kaut ko – ne... Ceru, ka viņš paskatīsies uz Lielbritāniju, ceru, ka viņš paskatīsies uz Austrāliju, un ceru, ka viņš paskatīsies uz Ukrainu un visu kopumā. Tāpēc, ka bija vērojama fabrikācija," Tramps piektdien pastāstīja žurnālistiem.

2017.gada martā Tramps paziņoja, ka eksprezidenta Baraka Obamas administrācija sekojusi viņam un viņa tuvākajam lokam, piemēram, noklausījusies telefonus. Šī gada aprīlī ASV ģenerālprokurors Viljams Bars debatēs Senātā aicināja izvērtēt izsekošanas likumību.

Šī gada maijā Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko paziņoja, ka iejaukšanās ASV pezidenta vēlēšanās notikusi no Ukrainas teritorijas, taču ar to nodarbojušies ASV pilsoņi. Viņš atklāja, ka izmeklētāju rīcībā ir izdruka par naudas pārskaitījumiem amerikāņiem no firmas Burisma, kas pieder bijušajam ekoloģijas un dabas resursu lministram Nikolajam Zločevskim. Ģenerālprokura dati liecina, ka uzņēmumu vadījuši "ar ASV augstāko vadību, piemēram, ASV viceprezidentu un valsts sekretāru cieši saistīti" cilvēki. Iepriekš Ukrainas Izmeklēšanas valsts birojs sācis izmeklēšanu lietā par Ukrainas Nacionālā korupcijas apkarošanas biroja direktora Artjoma Sitņika iespējamo ietekmi ASV prezidenta vēlēšanās.

Ziņu lente
0