Prezidents Vējonis kājām ieradies vēlēšanu iecirknī un atvainojies par grūtībām vēlēšanās

© Sputnik / Денис Асланов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katrs desmitais vēlētājs jau nobalsojis. Vēlēšanu iecirknī ieradies arī Latvijas prezidents, kam nebija grūti izdarīt izvēli.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. Sestdienas rītā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar dzīvesbiedri Ivetu ieradās vēlēšanu iecirkni Ogrē, kur viņi reģistrēti, lai nobalsotu EP vēlēšanās.

No Vējoņa dzīvokļa Nogāzes ielā līdz vēlēšanu iecirknim Dārza ielā ir aptuveni simt metri, un šo attālumu valsts pirmā amatpersona ar dzīvesbiedri nostaigāja kājām.

Fotogrāfija balsošanas iecirknī publicēta prezidenta lapā Twitter.

"Valsts prezidents Vējonis un Iveta Vējones kundze piedalās 2019.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās, aicinot Latvijas pilsoņus šodien doties uz vēlēšanu iecirkņiem, jo ar savu balsojumu mēs noteiksim visas Eiropas nākotni un vairosim Latvijas iespējas Eiropas valstu saimē," teikts publikācijā.

​Vējonis norādīja, ka šoreiz vēlēšanās piedalās liels skaits partiju, iedzīvotājiem ir plaša izvēle – ir gan jaunas, gan pieredzējušas partijas. Valsts vadītājs sarunā ar telekanālu TV3 piebilda, ka viņam pašam izvēle nav bijusi grūta – prezidents zinājis, par ko balsot.

Komentējot problēmas, kas šogad radušās balsošanas procesā, Vējonis atvainojās vēlētāju priekšā un norādīja, ka no CVK puses nebija pareizi piedāvāt lēmumus, kas nebija pārbaudīti iepriekšējās vēlēšanās.

Iepriekš vēstīts, ka pretēji solītajam iepriekšējās balsošanas laikā daudzi vēlētāji nav varējuši nobalsot "svešā" iecirknī sistēmas kļūmes dēļ, kas tika novērsta tikai 24.maija pēcpusdienā. Vēl vairāk, iespējams, daļa balsu ir pazaudētas. Šodien iespējams nobalsot tikai savā iecirknī līdz pl.20:00

Katrs desmitais jau nobalsojis

Latvijas CVK dati liecina, ka iespēju nobalsot iepriekš izmantojuši vairāk nekā 11% vēlētāju. Lielākais apmeklējums 22.-24.maijā bija vērojams Rīgas reģionā, mazākais – Latgalē.

Vēlēšanu dienā pirmajā iecirkņu darba stundā nobalsojuši 0,5% vēlētāju.

Ziņu lente
0