Holandē pieļāva, ka aviokatastrofā Donbasā vainojama Ukraina

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasСотрудники миссии ОБСЕ и эксперты работают на месте крушения малайзийского Boeing 777
Сотрудники миссии ОБСЕ и эксперты работают на месте крушения малайзийского Boeing 777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Holandes politiķis Tjerī Bodē paziņoja, ka politiķiem nav tiesību lemt, kas vainojams MH17 katastrofā, pareģot tiesas spriedumu un vainot Krieviju.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Nīderlandes opozīcijas partijas "Forums par demokrātiju" līderis, Pārstāvju palātas deputāts Tjerī Bodē paziņoja, ka Malaizijas Boeing aviokatastrofā Donbasā 2014.gadā, iespējams, vainojama Ukraina, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz portālu NL Times.

Malaizijas Boeing, kas 2014.gada 17.jūlijā no Amsterdamas devās reisā uz Kualalumpuru, cieta katastrofā pie Doņeckas. Lainerī bija 298 cilvēki, visi gāja bojā katastrofā. Kijeva apsūdzēja katastrofā zemessargus, taču viņi norādīja, ka Doņeckas rīcībā nav tamlīdzīgu ieroču.

Krievijas Aizsardzības ministrijas brīfings - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība atbildējusi uz Krievijas iesniegtajiem datiem par MH17 katastrofu

"Man ir šaubas par izmeklēšanu, ko veic Kopīgā izmeklēšanas grupa. Arī Ukraina ir viens no iespējamajiem uzbrukuma vaininiekiem," Bodē paziņoja debatēs ar valsts premjerministru Marku Ritti pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Politiķis norādīja, ka spriedums jāpasludina tiesai, politiķi nedrīkst iejaukties un vainot Krieviju.

Bodē pauda šaubas arī par izmeklēšanas gruppas objektīvo pieeju.

Izmeklēšanas grupu veido eksperti no piecām valstīm – Austrālijas, Beļģijas, Malaizijas, Nīderlandes un Ukrainas. Iepriekš publicētais ziņojums par katastrofas izmeklēšanu liecina, ka lidmašīna notriekta ar Krievijas Bruņoto spēku zenītraķešu iekārtu "Buk". Vienlaikus nav norādīts, kas konkrēti atbildīgs par cilvēku bojāeju.

Krievija paziņoja, ka apsūdzības ir nepamatotas, traģēdijas izmeklēšana – aizspriedumaina un vienpusīga. Krievija pat nodeva Nīderlandei ne tikai Krievijas radaru datus, bet arī dokumentāciju, kas liecina: "Buk", kura raķete notriekusi Boeing, piederēja Ukrainai, taču izmeklētāji šo informāciju ignorēja.

Vēlāk Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka Krievija netiek pielaista lainera katastrofas izmeklēšanā, bet Maskava atzīs izmeklēšanas rezultātus, ja pilnvērtīgi piedalīsies tās procesā.

Ziņu lente
0