Politika

LIAA vadītājam Andrim Ozolam nāksies pāriet uz citu darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovГлава латвийского агентства инвестиций и развития Андрис Озолс и министр финансов Латвии Дана Рейзниеце-Озола
Глава латвийского агентства инвестиций и развития Андрис Озолс и министр финансов Латвии Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andra Ozola vadības laikā LIAA Latvijā pieaudzis ārvalstu investīciju apjoms, taču Ekonomikas ministrija pieņēmusi lēmumu nepagarināt līgumu ar viņu.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. Pēc esošā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola pilnvaru termiņa beigām uz šo amatu tiks sarīkots konkurss, tātad Ozola pilnvaru termiņš netiks pagarināts, vēsta raidījums LNT Ziņas.

LIAA vadītājs tiek norīkots uz pieciem gadiem. Šobrīd Ozols ieņem savu amatu jau trešo termiņu pēc kārtas, jeb 15 gadus.

Ральф Немиро - Sputnik Latvija
Ralfs Nemiro: LIAA darba kvalitāti izvērtēs komisija

Ekonomikas ministrija veic vairāku tās pakļautībā esošo iestāžu amatpersonu vērtēšanu un tikko pabeigusi LIAA vadītāja darba izvērtēšanu, kurš atrodas savā amatā pietiekami ilgu laiku.

Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka Andra Ozola aģentūras vadības laikā Latvijā pieaudzis ārvalstu investīciju apjoms, taču Ekonomikas ministrija pieņēma lēmumu nepagarināt līgumu ar viņu aģentūras turpmākās attīstības nolūkos. Par to raidījumā paziņoja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), piebilstot, ka Ozols var būt noderīgs darbam citā valsts iestādē.

Pēc Ozola sacītā, ministrs pats personīgi informējis viņu par to, ka, sākot ar 22. novembri, viņš atstās aģentūras vadītāja amatu. LIAA vadītājs nepiekrīt ministra lēmumam un labprāt turpinās vadīt aģentūru. Tāpat viņš apgalvo, ka ministrs vēlas šajā amatā redzēt valsts sekretāra vietnieku Raimondu Aleksejenko, par ko viņam pastāstījis pats Nemiro.

Šī gada martā konflikts starp Nemiro un Ozolu kļuva publisks: ministrs paziņoja par LIAA darbinieku saikni ar krāpšanos ar Eiropas fondu līdzekļiem, savukārt Ozols apsūdzēja viņu melos. Pēc šī gadījumā arī tika izveidota LIAA darbības vērtēšanas komisija.

Ziņu lente
0