Politika

Mūsu vēlētājus grib iebiedēt: "Saskaņa" komentēja mediju uzbrukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālisti un populisti vēlas iznīcināt tieši saskaņas ideju Latvijā, uzskata partijas valdē.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Partijas "Saskaņa" valde uzskata apzinātu dezinformāciju par partijas priekšvēlēšanu kampaņas nelegālo finansēšanu no pašvaldības līdzekļiem. Attiecīgu paziņojumu partija publicēja Facebook.

"Karš pret mūsu partiju sasniedzis jaunu līmeni," teikts publikācijā.

Runa ir par De Facto (LTV) un Nekā personīga (TV3). Abi televīzijas kanāli izplatīja informāciju par "Saskaņas" sadarbību ar vācu polittehnologu Lutcu Meieru, pie tam viņa pakalpojumi esot apmaksāti caur Rīgas Tūrisma attīstības biroju (RBR), kura darbību šobrīd izmeklē KNAB.

Partijā apstiprināja sadarbības faktu ar Meieru - viņš palīdzēja Saeimas 2018. gada vēlēšanu kampaņas grafisko risinājumu izstrādē, taču viņa pakalpojumus pilnā mērā apmaksāja partija. Žurnālistu nodomus "Saskaņa" nosauca par rupjiem meliem.

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Ušakovs aicina Latviju gatavoties pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanai

"Ļoti labi redzams, ka tā ir rūpīgi koordinēta cīņa pret "Saskaņu", kad TV ēterā vienlaikus divos kanālos parādās identiska satura sižeti," uzsvēra valdē.

"Saskaņa" uzskata, ka runa ir par pārdomātu informācijas noplūdi, iespējams, no tiesībsargājošo iestāžu puses – tas nav nejauši, ka divu dažādu televīzijas kanālu korespondenti sāka vērsties pašvaldībā ar vieniem un tiem pašiem jautājumiem vienlaikus ar kratīšanām.

Partijā uzskata, ka notiekošais ir vienas ķēdes posmi - gan Nila Ušakova atstādināšana, gan Rīgas domes deputāta Genādija Sevastjanova kratīšana un aizturēšana, kratīšana pie Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Alekseja Rosļikova, Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika un Daugavpils mēra Andreja Elksniņa demonstratīvā pārmeklēšana Rīgas lidostā.

"Tas ir vairāk nekā vienkārši netīras metodes pirms Eiroparlamenta vēlēšanām 25. maijā. Tas ir masīvs uzbrukums valsts lielākajai partijai, lai iebiedētu tās deputātus, aktīvistus, ierindas biedrus, atbalstītājus un vēlētājus," uzsver "Saskaņa" valde.

Pēc partijas domām runa ir par masīvu uzbrukumu ne vien politiskajam spēkam, bet arī pati saskaņas idejai Latvijā - tieši to cenšas iznīcināt nacionālisti un populisti.

"Partijas vārdā, kura saskaņas ideju cenšas aizsargāt jau 25 gadus, mēs varam paziņot tikai vienu – mūs un mūsu atbalstītājus neiebiedēt un nesalauzt. Mēs izturēsim mūsu vēlētāju interesēs, neskatoties uz visizsmalcinātākajiem mēģinājumiem mūs iznīcināt," rezumēja "Saskaņā".

Pagājušajā nedēļā KNAB uzsācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu. Valsts kontroles revīzijas laikā tika konstatēts, ka no 26,5 miljoniem eiro, kas paredzēti sabiedrībām un fondiem, 20,9 miljoni saņēma RTAB un Riga.lv portāls, turklāt līdzekļi tika piešķirti bez pamatojuma.

Pēc Valsts kontroles revidentu domām, RTAB veica arī starpnieka funkcijas, īstenojot ziedojumu un dāvinājumu shēmu. Tādējādi tika izlietoti pašvaldības līdzekļi gandrīz miljonu eiro apmērā. Valsts kontrole paredz, ka birojam bijuši fiktīvi darbinieki.

Ziņu lente
0