Vladimirs Zeļenskis nav uzaicināts piedalīties inaugurācijas mēģinājumā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВторой тур выборов президента Украины
Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas avoti Ukrainas tiesībsargājošajās iestādēs pastāstīja, ka Vladimirs Zeļenskis nepiedalīsies savas inaugurācijas ģenerālmēģinājumā.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Ukrainas ievēletā prezidenta inaugurācijas ceremonijas ģenerālmēģinājums Augstākajā radā notiks bez Vladimira Zeļenska, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Inaugurācijas mēģinājums notiks svētdienas vakarā. No rīta pie Ukrainas parlamenta ēkas jau tika izvietoti elementi skatuves uzcelšanai.

"Vakarpusē plānots liels mēģinājums, Zeļenska tajā nebūs, tāda ir pašreizējā informācija," pastāstīja informācijas avots Ukrainas tiesībsargājošajās iestādēs atklāja.

Viņš norādīja, ka ģenerālmēģinājumā piedalīsies visas struktūras, kuru pienākums ir nodrošināt ceremonijas.

Iepriekš Vladimira Zeļenska štābā pastāstīja, ka ievēlētā prezidenta inaugurācijas ceremonija notiks kā pieņemts, taču bez banketa.

Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Zeļenskis apņēmies atlaist Augstāko radu

Vladimira Zeļenska padomnieks Dmitrijs Razumkovs pastāstīja, ka pēc ceremonijas viņš tiksies ar starptautiskajām delegācijā, bet pēc tam dosies uz savu darba vietu "Bankas ielā (šeit atrodas Ukrainas prezidenta administrācijas ēka – red.) un sāks savu funkcionālo pienākumu pildīšanu".

Iepriekš vēstīts, ka Ukrainas ievēlētā prezidenta inaugurācijas ceremonija notiks pirmdien, 20.maijā.

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Jekaterina Zeļenko pastāstīja, ka ceremoniju Kijevā apmeklēs liels skaits ES valstu, "lielā septītnieka" un Ukrainas galveno partnervalstu valdību un parlamentu pārstāvji.

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā noslēdzās 2019.gada 21.aprīlī ar partijas "Tautas kalps" līdera Vladimira Zeļenska pārliecinošu uzvaru – Ukrainas CVK paziņoja, ka Zeļenski atbalstījuši 73,22% vēlētāju (13,5 miljoni cilvēku).

 

Ziņu lente
0