KNAB aprēķinājusi Rīgas Tūrisma attīstības biroja nodarītos zaudējumus

© Pixabay / martaposemuckel Денежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica kratīšanu Rīgas domē.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Rīgas Tūrisma attīstības biroja sarbinieku iespējamie likumpārkāpumi nodarījuši zaudējumus vismaz 300 tūkstošu eiro apmērā, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB apstiprināja, ka 5.aprīlī pret RTAB darbiniekiem ierosināts kriminālprocess par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanos. 13.maijā KNAB veica kratīšanas Rīgas domē, kā arī izmeklēšanas darbības Vācijā, Zviedrijā un Spānijā. Izņemti informacijas nesēji, akcīzes preces bez akcīzes marķējuma. Nopratināti vairāki desmiti cilvēku.

No Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas izolatora Čiekurkalnā tika atbrīvoti iepriekš aizturētā RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča un biroja vadītāja Inguna Priedīte. Tas nozīmē, ka KNAB nav lūdzis tiesai piemērot skarbāko drošības līdzekli – arestu.

Максим Толстой дегустирует готовую уху - Sputnik Latvija
Aizbraucis uz Kazaņu un nav atgriezies: kur pazudis Rīgas domes deputāts

RTAB valdē strādā Jermoloviča, Guntars Grīnvalds un Maksims Tolstojs. Grīnvaldam kriminālprocesā nekāds statuss nav piešķirts, savukārt Tolstoja atrašanās vieta nav zināma. Pirms dažām dienām viņš devās komandējumā uz Kazaņu un vakar viņam bija jāierodas darbā. Taču Tolstoju nav izdevies atrast ne RTAB, ne Rīgas domē.

"Saskaņā ar manu jaunāko informāciju, viņš ir komandējumā, citus komentārus sniegt nevaru. (..) Komandējumā viņu sūtīja Rīgas tūrisma attīstības birojs. Diemžēl šodien domē ir liela rosība. Ar biroja vadītāju sazināšos tikai apmēram pulksten sešos, tātad tad arī būs kaut kāda informācija par to, kas un kā notiek," paziņoja Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks.

Arī Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs nav informēts par deputāta Tolstoja atrašanās vietu.

Ziņu lente
0