Video

Žurnālists Višinskis. Pēc lietas būtības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms gada Ukrainas Drošības dienests Kijevā arestēja portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kirilu Višinski. Žurnālists joprojām atrodas ieslodzījumā.

Portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kirilu Višinski 2018. gada 15. maijā arestēja Ukrainas Drošības dienesta darbinieki sakarā ar apsūdzību valsts nodevībā un pašpasludināto Donbasa republiku atbalstīšanu. Nu jau gadu žurnālists atrodas aiz restēm, katra nākošā tiesa sēde atstāj spēkā viņa arestu.

"Viss tika iecerēts un organizēts Kijevā, politiskās vadības līmenī. Šobrīd viņi, izskatās, ir strupceļā nonākuši: "uz ātro" nekas neizdevās, un tagad kaut kā "jāizgriežas", bet kā, īsti nesaprot," spriež Višinskis.

Višinskis kategoriski noliedz izvirzītās apsūdzības un cenšas panākt kriminālvajāšanas izbeigšanu. "Ja UDD un prokuratūras komentē īsumā, tad tie satur atklātas manipulācijas, melus un absurdus melus," uzsver žurnālists.

Maskavā situāciju ar Višinska arestu nosauca par bezprecedentu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Višinskis tika arestēts par profesionālo darbību. KF ĀM nosūtīja Kijevai protesta notas ar prasību izbeigt vardarbību pret preses pārstāvjiem. Uz Višinska atbrīvošanas uzstāj vairākas starptautiskas sabiedriskās un politiskās organizācijas.

Višinska kolēģi vairākkārt rīkoja solidaritātes akcijas pēc viltus apsūdzības apcietinātajam žurnālistam. Aresta gadadienā, 15. maijā, pie Ukrainas vēstniecības ēkas Maskavā atkal izskanēs aicinājums Kijevai atbrīvot Kirilu Višinski no politiskā gūsta. 

Ziņu lente
0