Latvijas dzelzceļu vēlas "prihvatizēt": LDz vadītājs kritizē ministru

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots samazināt "Latvijas dzelzceļa" vērtību un pārdot privātpersonām, uzskata uzņēmuma valde.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. "Latvijas dzelzceļa" vadība uzskata, ka satiksmes ministra Tāļa Linkaita paziņojums par neuzticības izteikšanu trim valdes locekļiem grāvis uzņēmuma reputāciju un radījis zaudējumus, vēsta Latvijas radio. Šādu viedokli pauda "Latvijas dzelzceļā" vadītāji Edvīns Bērziņš un Aivars Strakšas.

Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Linkaits izteica neuzticību Latvijas Dzelzceļa valdei

Runa ir ne tikai par kaitējumu reputācijai, bet arī par finansiāliem zaudējumiem.

Viņi kritizēja Linkaitu par uzņēmuma tālākās attīstības redzējuma trūkumu un atzīmēja, ka ir spiesti analizēt Linkaita vēstījumus sociālajos tīklos, lai saprastu, ko politiķis sagaida no uzņēmuma.

Bērziņš paziņoja, ka saskata mērķtiecīgu darbu, kas vērsts uz ''Latvijas dzelzceļa'' vērtības samazinašanu un vēlāku privatizāciju.

"Ir viss pretēji OECD vadlīnijām. Ministram kā politiķim nav tiesību atcelt vai iecelt valdi. Tādas ir padomei. (..)

Tā ir klaja bīstamība, jo pārkāpumi šajā gadījumā. Viena no personām, ko esam dzirdējuši un kas minēta, es nesaukšu uzvārdā, ir ļoti cieši saistīta ar privatizāciju. Un tas liek domāt, ka privatizācija jeb "prihvatizācija" vai nozagšana ir viens no galvenajiem mērķiem," norādīja Bērziņš.

Pašlaik "Latvijas dzelzceļa" valdē strādā Edvīns Bērziņš un valdes locekļi Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un  Ainis Stūrmanis. Bērziņš un Stūrmanis valdē darbojas kopš 2016. gada, bet Strakšas un Šmuksts – kopš 2017. gada.

7. maijā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) izteicis neuzticību "Latvijas dzelzceļa" valdei, izņemot vienu tās locekli – Ēriku Šmukstu. Ministrijai esot aizdomas par "potenciālām koruptīvām shēmām". Lēmumu par valdes locekļu atbrīvošanu no amata jāpieņem "Latvijas dzelzceļa" padomei.

Ziņu lente
0