"Uzdodat melīgu jautājumu": Lavrovs asi aprāvis CNN žurnālistu

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время презентации в Доме приемов министерства иностранных дел РФ инвестиционного потенциала Московской области.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время презентации в Доме приемов министерства иностранных дел РФ инвестиционного потенциала Московской области. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korespondents pavaicāja, vai Maskavai ir kādas iespējas apturēt ASV intervenci Venecuēlā, ja Vašingtona izšķirsies par šo soli.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs asi aprāvis CNN žurnālistu, kurš uzdeva jautājumu par Venecuēlu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu "Rossijskaja gazeta".

Krievijas ārlietu ministrs piedalījās preses konferencē pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro un viņa dzīvesbiedre Silija Floresa - Sputnik Latvija
Maduro aicina Venecuēlas armiju gatavoties svētās zemes aizsardzībai

Telekompānijas CNN korespondents pavaicāja, vai Maskavai ir kādas iespējas apturēt ASV intervenci Venecuēlā, ja Vašingtona izšķirsies par šo soli.

"Daži dēvē jūsu kompāniju par "fake news", taču patlaban jūs uzdodat fake jautājumu," attrauca ministrs.

Lavrovs atgādināja, ka Maskava uzskata par nepieņemamu karadarbību, kas pārkāpj starptautiskos noteikumus, neatkarīgi no tās norises vietas.

"Spēku iespējams pielietot tikai ar ANO Drošības padomes sankciju, vai arī atbildei uz agresiju. Nekas tamlīdzīgs Venecuēlā nav novērojams," viņš uzsvēra.

21. janvārī Venecuēlā sākās masveida protesti pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro, drīz vien pēc viņa inaugurācijas. Pēc nekārtību sākuma opozīcijas līderis Huans Gvaido nelegāli pasludināja sevi par valsts pagaidu vadītāju.

Столкновения с национальной гвардией в Урене, Венесуэла - Sputnik Latvija
Protesti Venecuēlā: desmitiem cilvēku cietuši, ir bojāgājušie

Vairākas rietumvalstis ar ASV priekšgalā nekavējoties paziņoja, ka atzīst Gvaido. Savukārt Maduro norādīja, ka Gvaido ir ASV marionete. Krievija, Ķīna un virkne citu valstu atbalstīja N.Maduro – Venecuēlas leģitīmo prezidentu.

Valsts pārdzīvo nopietnu ekonomisko krīzi, ko padziļinājušas pret valsti vērstās sankcijas. Intervijā radio Sputnik vēstures zinātņu doktors Lācars Heifecs paziņoja, ka Vašingtona "savelk ekonomisko žņaugu" ap Venecuēlu.

Ziņu lente
0