Žirinovskis aicina Latvijas krievus stāties KLDP vadībā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasПредседатель ЛДПР Владимир Жириновский
Председатель ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Brauciet uz KLDP partijas sapulci, mēs jūs norīkosim vadošajos amatos," vērsās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis pie Latvijas krieviem.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) līderis Vladimirs Žirinovskis radio Baltkom raidījumā "Abonents pieejams" pastāstīja, kas būtu bijis ar Latvijas krieviem, ja viņš kļūtu par Krievijas prezidentu, un kam viņš ir gatavs atdot savu partijas priekšsēdētāja amatu.

Žirinovskis pastāstīja, ka ļoti mīl Latviju, Rīgu, un būtu ļoti priecīgs, ka tiktu atceltas vīzas un robežas, vēl jo vairāk tāpēc, ka tas būtu izdevīgi visiem, tāpēc ka, jo vairāk tūristu, jo vairāk ienākumu.

"Jāaicina Krievijas iedzīvotāji uz Rīgu, un mēs esam gatavi visus, kas vēlas, uzaicināt uz Maskavu," paziņoja Žirinovskis.

"Latvija izpildītu manas prasības"

Viņš atzīmēja, ka krievi Latvijā ir pamatiedzīvotāji, un latviešu nacionālistu pozīcija attiecībā pret viņiem ir vienkārši nepieņemama. Taču, pēc KLDP līdera domām, nacionālisma vilnis Latvijā beigu beigās pāries, un krievi ar latviešiem mierīgi sadzīvos.

KLDP frakcijas vadītājs Vladimirs Žirinovskis  - Sputnik Latvija
"Vairāk nekā 200 tūkstoši nepilsoņu": Žirinovskis uzskata, ka Latvijai nav vietas ES

Attiecībā uz to, ko šajā sakarā varētu pasākt Krievija, lai palīdzētu Latvijas krieviem, Žirinovskis paziņoja, ja viņš būtu KF prezidents, tad problēma ar krieviem Baltijas valstīs vienkārši izzustu.

Žirinovskis pateica, ka viņš stingrā ultimatīvā formā pieprasītu visu tiesību piešķiršanu krieviem, kuri dzīvo Latvijā un liktu atcelt jebkādus likumus, kuri pārkāpj krievu tiesības.

"Lai krievu valoda tiek atzīta Latvijā par darba valodu, lai krievi var to mierīgi izmantot. Lai nebūtu ierobežojumu darbā un tā tālāk. Un Latvija izpildītu visas manas prasības," uzsvēra politiķis.

Latvijas krievus aicina uz KLDP

Turklāt, Žirinovskis paskaidroja, kāpēc daudzu gadu garumā viņš ir KLDP priekšsēdētājs. Pēc viņa sacītā, nav gribētāju ieņemt šo posteni.

"Es vēršos pie jums, pie Latvijas krieviem. Kurš no jums vēlas vadīt KLDP? Brauciet uz KLDP svētkiem, gada beigās mums apritēs 30 gadi, mēs jūs kooptēsim vadošajos amatos," piedāvā Žirinovskis.

Tiesa, viņš norādīja, ka būt Krievijas opozīcijas partijas līderim ir ļoti grūti – jābūt ļoti zinošam. Jāprot lavierēt straujajā politikas upē.

Aprīlī KLDP pārstāvji sarīkoja pie Latvijas vēstniecības Maskavā mītiņu. KLDP protestēja pret Rīgas mēra Nila Ušakova atstādināšanu no amata un pret krievvalodīgās izglītības likvidēšanu Latvijā. Arī pats Žirinovskis piedalījās akcijā.

Руководитель фракции ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Latvija
Žirinovskis: Krievijā reti raksta kaut ko sliktu par Latviju

Atbildes kārtā Latvijas ĀM nolēma nosūtīt Krievijai notu. Latvijas diplomāti paziņoja, ka vēstniecība netika brīdināta par plānoto mītiņu, savukārt akcijā piedalījušies apmēram 50 cilvēki, kuri nosodīja Latvijas politiku pret nacionālajām minoritātēm, kā arī atbalstīja Ušakovu.

Toreiz Žirinovskis atzīmēja, ka Latvijas diplomātu rīcība viņu esot izbrīnījusi, jo šādas akcijas notiek visur. Turklāt Žirinovskis uzsvēra, ka KLDP pārstāvji nededzināja karogus un nevienu neaizvainoja.

Ziņu lente
0