Glābēji pastāstīja, kāpēc mežā nav ieteicams vilkt maskēšanās tērpu

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasКамуфляжная одежда
Камуфляжная одежда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spilgts apģērbs ļauj pat lielā attālumā pamanīt cilvēku starp zaļiem kokiem un krūmiem.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Kāpēc, dodoties uz mežu, jāvelk nevis maskēšanās tērps, bet gan spilgts apģērbs, lasiet RIA Novosti portālā publicētajā rakstā.

Uz mežu vislabāk būtu doties spilgtā apģērbā, nevis maskēšanās tērpā, kā to dara daudzi, iesaka Krievijas ĀSM darbinieki. Maskēšanās tērps būtiski apgrūtina pazuduša cilvēka meklēšanas darbus , savukārt spilgtas drēbes ļauj pat lielā attālumā pamanīt cilvēku starp zaļiem kokiem un krūmiem. Rudenī, kad kokiem vēl nav nokritušas lapas, apģērbs ir jāizvēlas tā, lai tie nesaplūst kopā ar rudens lapu spilgtajām krāsām. Tādā gadījumā vispamanāmākā krāsa ir gaišzilā.

Латвийская армия - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija publicē militārā formas tērpa nēsāšanas aizlieguma detaļas

ĀSM iesaka, dodoties uz mežu, vilkt garas bikses un ērtus apavus – tajos ir ērtāk pārvietoties cauri meža biezokņiem. Nebūs lieka arī cepure, jo no sīkiem kokiem un krūmiem var nokrist ērces.

Dodoties uz mežu, obligāti jāpaņem līdzi kompass, nazis, sērkociņi, sāls, uzlādēts mobilais telefons, neliels pārtikas krājums un viegls rezerves apģērbs. Sērkociņi un apģērbs ir jāiepako polietilēnā, lai tie neizmirkst lietū, iesaka glābēji. Turklāt jāinformē tuvinieki par vietu un uzturēšanās laiku mežā, lai pēc tā beigām viņi varētu izsaukt glābējus.

Pirms došanās uz mežu ieteicams atzīmēt galvenos orientierus: ceļus, strautus, apdzīvotas vietas, lai shematiski iztēlotos apkārtnes robežas. Pēc kompasa jānosaka debespuses, lai zinātu, kādā virzienā ir jāatgriežas.

ĀSM uzsver, ka labākais cilvēka palīgs mežā ir un paliek mobilais telefons.

Ziņu lente
0