Alternatīvā "Nemirstīgā pulka" Rīgā nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция "Бессмертный полк" в Риге
Акция Бессмертный полк в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alternatīvā "Nemirstīgā pulka" gājiena pieteicējiem Rīgas dome lika apvienoties ar otru pasākumu ar nosaukumu "Nemirstīgais pulks", taču "Jaunā Saskaņa" nolēma vispār nerīkot savu akciju.

RĪGA, 3. maijs – Sputnik. Rīgā 9. maijā notiks viens "Nemirstīgā pulka" gājiens. Pēc tam, kad Rīgas domes Izpilddirekcija lika partijai "Jaunā Saskaņa" izmainīt alternatīvā pasākuma norises vietu un laiku, partija nolēma to nerīkot, vēsta tvnet.lv.

Šodien, 3. maijā, Izpilddirekcijā paziņoja, ka partijas "Jaunā Saskaņa" pieteikuma izskatīšanas rezultātā tika noteikts mainīt pasākuma norises vietu un laiku, kurš tika pieteikts 9. maijā. Pēc Rīgas domes pārstāves Airas Šmeldes sacītā, pašvaldība nosūtīja gājienu citā maršrutā – pa Uzvaras parka teritoriju starp Slokas ielu, Raņķa dambi, Aleksandra Grīna bulvāri līdz Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojumam. Tāpat tika noteikts izmainīt pasākuma rīkošanas laiku – no plkst. 18:00 līdz 20:00 un apvienot to ar otru pieteikto pasākumu ar nosaukumu "Nemirstīgais pulks".

Uzzinot par šo lēmumu, partija nolēma nerīkot savu pasākumu.

Iepriekš "Nemirstīgā pulka" gājiena rīkotāji pauda sašutumu sakarā ar "Jaunās Saskaņas" alternatīvo akciju. Margarita Dragile uzsvēra, ka "Nemirstīgais pulks" nav politisks pasākums, savukārt mēģinājumi sarīkot citu gājienu ir provokācija.

"Kāpēc tas tika darīts? (iesniegts pieteikums alternatīvā "Nemirstīgā pulka" rīkošanai – red.). Man liekas, ka atbilde ir acīmredzama – tā ir īstā politiskā provokācija. Tas tika darīts tamdēļ, lai sarīkotu skandālu publiskā telpā un iejaukt tajā vērienīgāko akciju, kura notiek Rīgā," paziņoja Dragile Sputnik Latvija.

Iepriekš kļuva zināms, ka Rīgas domē tika iesniegti četri pieteikumi svētku pasākumu rīkošanai Uzvaras dienā, 9. maijā. To vidū – divi pieteikumi "Nemirstīgā pulka" gājienam. Tika saņemts pieteikums no privātpersonas "Nemirstīgā pulka" pulcēšanās un gājiena rīkošanai no plkst. 13:00 līdz 18:00 maršrutā no Aleksandra Grīna bulvāra stūra pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam. Šim pasākumam pieteikti 1000 cilvēki.

Akcija Nemirstīgais pulks Rīgā - Sputnik Latvija
"Nemirstīgā pulka" rīkotāji Rīgā pauž sašutumu par alternatīvo akciju

Pasākumu ar nosaukumu "Uzvaras un Eiropas dienas gājiens "Nemirstīgais pulks" vēlējās sarīkot partija "Jaunā Saskaņa". Gājiens tika ieplānots 9. maijā no plkst. 12:00 līdz 14:00 maršrutā no 11. Novembra krastmalas, pāri Akmens tiltam, līdz Uzvaras parkam. Plānotais dalībnieku skaits – 50 cilvēki.

Abu pasākumu rīkošanas pieteikumus Rīgas dome izskatīja 29. aprīlī. Sēdes laikā, pēc "Nemirstīgā pulka" rīkotājas Rīgā Margaritas Dragiles sacītā, kļuva zināms, ka gājiena otrā pieteikuma iesniedzējs ir politiskā apvienība "Jaunā Saskaņa", organizators ir viens no tās līderiem Jānis Kuzins, palīgs – Vitālijs Čičagins. Taču neviens no viņiem uz sēdi neieradās.

Ziņu lente
0