Protesti Venecuēlā: desmitiem cilvēku cietuši, ir bojāgājušie

© AP Photo / Rodrigo AbdСтолкновения с национальной гвардией в Урене, Венесуэла
Столкновения с национальной гвардией в Урене, Венесуэла - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau otro dienu Venecuēlā turpinās plašas protesta akcijas un demonstrācijas, ko organizē gan opozīcijas, gan oficiālās valdības piekritēji.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Protesta akcijās Venecuēlā, kas turpinās kopš 30. aprīļa, gājuši bojā divi cilvēki, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Saskaņā ar aģentūras RIA Novosti rīcībā esošajiem datiem, ko sniedza informācijas avots valsts policijā, Karakasā pēc ievainojuma galvā gājusi bojā 27 gadus veca sieviete, kā arī viens cilvēks gājis bojā Aragvas štatā.

Trešdien, kad Venecuēlā notika gan opozīcijas, gan valsts prezidenta Nikolasa Maduro atbalstītāju akcijas, mediķi ziņoja par 27 cietušajiem, tostarp saņemtas ziņas arī par šautām brūcēm.

Ситуация в Венесуэле - Sputnik Latvija
Venecuēlas varasiestādes identificējušas uzbrukumos energosistēmai vainīgās personas

Valsts aizsardzības ministrs Vladimirs Padrino Lopess uzrakstīja Twitter, ka ievainojumus guvuši vismaz astoņi karavīri – sadursmēs ar akcijas dalībniekiem, kuri protestēja pret leģitīmo valsts vadītāju. Viņš uzsvēra, ka karavīri ievainoti no šaujamieročiem.

Opozīcija informēja, ka sadursmēs ar kārtības sargiem Karakasā cietuši vismaz 78 cilvēki, 89 tikuši aizturēti.

Protesta akcijas turpinās pēdējās divas dienas. Pie tam opozīcijas līderis Huans Gvaido mītiņā 1. maijā apgalvoja, ka 1.maijā valstī sākšoties vispārējs streiks, kurā piedalīšoties visi iedzīvotāju slāņi.

Otrdien, 30.aprīlī valdības pretinieki Gvaido vadībā centās sarīkot valsts apvērsumu. Viņi sapulcējās Karakasā un aicināja Venecuēlas iedzīvotājus un armiju iziet ielās, lai pabeigtu operāciju "Brīvība" un gāztu Maduro.

Valsts prezidents un aizsardzības ministrs paziņoja, ka bruņotie spēki saglabā uzticību leģitīmajai valdībai. Maduro deva rīkojumu izmeklēt notikušo.

Krievija un Baltkrievija nosodīja nekonstitucionālo varas sagrābšanas mēģinājumu Latīņamerikas valstī, norādot, ka opozīcijas darbības pasliktina situāciju un destabilizē stāvokli Venecuēlā.

Ziņu lente
0