Igaunijas Sāremā varasiestādes atbalstīja prāmju satiksmes atklāšanu ar Ventspili

CC BY 2.0 / Petr Magera / SaaremaaПаромная переправа на Сааремаа.
Паромная переправа на Сааремаа. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sāremā apgabala deputātu sanāksme Igaunijā pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva Sāremā valdei uzsākt pārrunas ar Latvijas Ventspils domi jautājumā par prāmju satiksmes atklāšanu.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Lēmuma izpildei, Igaunijas salas izpildvarai ne vien jāveic pārrunas ar Latvijas kolēģiem un Ventspils ostas vadību, bet arī jāorganizē prāmju līnijas Mintu (Sāremā osta) – Ventspils operatora meklējumu konkurss, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz ERR.

Kā vēsta izdevums, iepriekš Sāremā apgabala sanāksmē tika noraidīts tautas deputātu savienības "Salinieks" ("Saarlane") piedāvājums par prāmja palaišanu, kurš kursētu starp Roomasāre ostu Sāremā salā un Latvijas galvaspilsētu Rīgu. "Saarlane" iniciatīvu atbalstīja vien 9 tautas deputāti, pret – 13. Vēl četri deputāti balsojumā atturējās.

Sievišķīgā govs - Sputnik Latvija
Latvijas valdībā ir gatavi apspriest prāmju satiksmi ar Sāremā salu

Zināms, ka prāmju līnija Mintu – Ventspils darbojās no 2005. līdz 2008. gadam. Tās atjaunošanas mēģinājumi tika veikti vairākkārt, taču dažādu iemeslu dēļ pozitīvs lēmums par prāmju satiksmes atjaunošanu tā arī netika pieņemts.

Kā jau iepriekš stāstīts, kārtējais intereses vilnis par prāmja līniju parādījās 2017. gada beigās. Toreiz Sāremā varasiestādes vērsās pie vairākām kuģniecības kompānijām ar lūgumu izvērtēt prāmju satiksmes ar Latviju lietderīgumu. Lūgumā tostarp tika atzīmēts, ka firma, kura iepriekš nodrošināja prāmju satiksmi starp Mintu un Ventspili, nespēja gūt peļņu, tāpēc līniju nācās slēgt līdz ar ekonomiskās krīzes atnākšanu.

"Taču šobrīd ekonomiskā krīze ir aiz muguras, un tūristu plūsma un Igauniju un Latviju pieaug. Par prāmju satiksmes atjaunošanu starp Sāremā un Latviju pastāv liela interese gan Ventspilī, gan Sāremā apgabalā. Abas pašvaldības ir gatavas veicināt šādas līnijas atklāšanu," teikts uzrunā.

Ziņu lente
0