Video

Nedrīkst nojaukt: tūkstošiem cilvēku nostājas aizsardzībā – pie pieminekļa Atbrīvotājiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Padomju karavīru varoņdarbu nevar izdzēst cilvēku atmiņā ne ar kādiem likumiem: katru gadu 9. maijā, Uzvaras dienā, pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem nes ziedus tūkstošiem to cilvēku, kas negrasās aizmirst.

Latvijas varasiestādes cenšas ar visām taisnībām un netaisnībām panākt to, ka dižās Uzvaras simbols – piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem – tiktu iznīcināts.

Tautas iniciatīvu "Par pieminekļu cīnītājiem par nacismu aizsardzību", kura dažu dienu laikā vien savāca vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu, Latvijas Saeima noraidīja. Latvijas varasiestādes apšauba pat starptautiskos līgumus, kuriem, varētu likties, droši jāsargā monuments. Partiju "Saskaņa", kura vēl spēj aizstāvēties Rīgas domē un aizstāvēt Latvijas krievu vērtības, izspiež no galvaspilsētas.

Taču paliek simtiem tūkstošiem cilvēku, kuri katru gadu 9. maijā, Uzvaras dienā, nāk pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem, noliek ziedus pieminekļa pakājē, kurš atgādina par viņu senču varoņdarbu.

Taču atmiņas nevar nojaukt. Un pastāv pārliecība, ka arī šogad, neskatoties uz izmisīgiem nacionālistu uzbrukumiem visam krieviskajam, kas pastāv Latvijā līdzās viņiem, pieminekļa Atbrīvotājiem pakājē 9. maijā atkal būs ziedu jūra. Cilvēki sapulcēsies, lai aizstāvētu savu mantojumu. Jo pieminekļi ir drošībā, kamēr pie tiem atnāk tie, kas negrasās aizmirst.

Ziņu lente
0