Lietuva saņems antidronus no ASV

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий во время учений по борьбе с воздушными целями
Военнослужащий во время учений по борьбе с воздушными целями - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izstrādātāji paziņo, ka iekārta spēj ne vien pārraut sakarus starp bezpilota lidaparātu un tā operatoru, bet arī bloķēt navigācijas sistēmas.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Lietuva parakstījusi ar ASV vienošanos par bezpilota aviācijas pretošanās līdzekļu – tā dēvēto antidronu – saņemšanu, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Līguma kopējā vērtība sastāda apmēram 1,3 miljonus dolāru. To pilnībā finansēs ar ASV Valsts departamenta militārā atbalsta programmas palīdzību. Plānots, ka antidroni tiks nodoti Lietuvas Bruņotajiem spēkiem līdz 2020. gada vidum.

Дрон Bezvests.lv. ведет поиски пропавшего в Олайне регбиста Дависа Перконса - Sputnik Latvija
Pastardiena Made in China: Ķīna izmēģina militāros dronus Skynet

Lietuvas karavīri plāno izmantot antidronus pret nesankcionētiem bezpilota lidaparātu lidojumiem. Antidroni aptur bezpilota vadību, pārrauj sakarus starp lidaparātu un tā operatoru. Šāda iekārta spēj bloķēt arī navigācijas sistēmas.

Lietuva arvien biežāk paraksta dārgus aizsardzības līgumus ar ASV, skaidrojot to ar it kā pastāvošo "Krievijas draudu". Krievija vairākkārt atzīmējusi NATO klātbūtnes pastiprināšanos tās rietumu robežu tuvumā un paziņoja, ka negrasās nevienam uzbrukt. Taču, kā uzskata KF ĀM, alianse izmanto Ritumu histēriju sakarā ar iespējamo "Krievijas agresiju", lai pēc iespējas vairāk novirzītu militāro tehniku un kontingentus uz austrumu flangu.

Turklāt, KF ĀM vadītāja vietnieks Aleksandrs Gruško RIA Novosti intervijā pastāstīja, ka NATO dalībvalstu militārie izdevumi pērn pārsniedza vienu triljonu dolāru, kas ir 22 reizes vairāk, nekā Krievijas aizsardzības izdevumi.

Ziņu lente
0