Lietuvas Seims atļāva apturēt televīzijas translācijas bez tiesas lēmuma

© pixabayПросмотр ТВ-передач
Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar grozījumiem apturēt apraidi drīkst, ja raidījums "apdraud" republikas nacionālo drošību.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Lietuvas Seims pieņēma likuma grozījumus, kuri ļauj Lietuvas Radio un televīzijas komisijai (LRTK) apturēt raidījumu translāciju, kuri apdraud nacionālo drošību, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas parlamenta preses dienestu.

Par šādām izmaiņām likumā par sabiedrības informāciju nobalsoja 78 deputāti, 12 deputāti atturējās.

Grozījumi skar visus kanālus, kuri tiek translēti Lietuvas teritorijā.

Министр иностранных дел Эстонии Свен Миксер  - Sputnik Latvija
Igaunijas varasiestādes sola neierobežot telekanālu translāciju

Translāciju var apturēt, ja programma kurina naidu, aicina rosināt sociālo stigmu veidošanu, diskriminē pēc dzimuma, vecuma, seksuālās orientācijas, etniskās piederības pazīmes, kā arī aizskar ticīgos un cilvēkus ar ierobežotām iespējām.

LRTK izveidota iespēja steidzamā kārtā īslaicīgi apturēt translāciju arī bez nosacījumiem, kas norādīti likumā. Taču tādā gadījumā komisijai vajadzēs pēc iespējas ātrāk paziņot Eiropas Komisijai, atbildīgajām ES un EEZ valsts iestādēm, kuru jurisdikcijā atrodas telekanāls, par piemērotajiem pasākumiem ar iemesla norādīšanu, kuru dēļ tas tiek uzskatīts par steidzamu gadījumu.

Pirms translācijas apturēšanas komisijai būs jāsaņem iestādes, kura nodrošina nacionālo drošību, vai citas atbildīgās iestādes paziņojums vai secinājums par to, ka iespējamais pārkāpums rada nopietnus draudus sabiedrības drošībai.

Ziņu lente
0