Deglava tilta slēgšana apgrūtinājusi ātrās palīdzības darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина Службы неотложной медицинской помощи в Риге
Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sastrēgumu dēļ, kuru izveidojušies pēc satiksmes slēgšanas uz Deglava tilta, mediķiem kļuvis grūtāk nokļūt pie pacientiem, dažus konsultē telefoniski.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Sastrēgumu dēļ Rīgā mediķiem kļuvis grūtāk nokļūt pie pacientiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicina iedzīvotājus izvērtēt, vai tiešām ir nepieciešams izsaukt ātro palīdzību, raksta Skaties.lv.

NMPD vadītāja Liene Cipule norāda, ka pirmā diennakts pēc tilta slēgšanas iznāca sarežģīta sastrēgumu dēļ, taču iedzīvotāji saprotoši izturējās pret radušos situāciju, un izsaukumu bija par 10% mazāk. Atsevišķos gadījumos pacientus konsultēja telefoniski.

Nopietnu aizkavējumu dzīvībai bīstamās situācijās pirmajā diennaktī nebija, mediķi spēja saglabāt vispārējo dienesta darba operativitāti.

"Atliek tikai cerēt, ka arī nākamās dienas, kad šis pārvads būs slēgts, mēs tikpat labi tiksim galā ar uzdevumiem," norāda Cipule.

Satiksme uz Deglava tilta tika slēgta 25. aprīļa plkst. 5:00 pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma, kurš uzskata, ka tilta ekspluatācija var novest pie tā sagruvuma.

Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Baraņņiks: gaidām satiksmes atjaunošanu uz Deglava tilta

Rīgas domē viņam nepiekrīt. Kontrolurbums parādīja, ka tilta balsti atrodas labā stāvoklī, tāpēc dome gaida, ka IeM un Valsts policija drīzumā rīkosies un atjaunos satiksmi.

Vienas no galvenajām Rīgas transporta artērijām slēgšanas dēļ nācās nopietni izmainīt sabiedriskā transporta kustības shēmu, satiksmes intensitāte attiecīgās pilsētas daļās ir stipri pieaugusi.

"Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Ziņu lente
0