Sinoptiķis pastāstīja, kad Latvijā atgriezīsies sals

© Sputnik / Sergey MelkonovЦветение алычи весной
Цветение алычи весной - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izskatās, ka maija sākums var būt ne tik maigs: dažas prognozes liecina, ka Latvijā var atgriezties spēcīgs sals.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Sinoptiķis Jānis Trallis vēsta, ka laika prognoze pēc GFS sistēmas liecina, ka 4. maijā saulrietā Latvijā gaidāma temperatūra 0…-4 grādi.

Tiesa, viņš uzreiz piebilda, ka pārāk nopietni pret šādām ilgtermiņa prognozēm attiekties nedrīkst. Bet, pēc speciālista sacītā, droši var teikt, ka jau nākamās nedēļas sākumā Latvijā atgriezīsies spēcīgs sals.

Taču pagaidām par to nekas neliecina, un Latvijā ir patiesi vasarīgs karstums. Tiek pat prognozēts, ka piektdien varētu tikt uzstādīts temperatūras rekords. Tuvākajā diennaktī daudzos rajonos nolīs lietus, savukārt piektdien vakarā Kurzemē ir iespējams lokāls pērkona negaiss ar lietu. Temperatūra dienā – no +21 līdz +26 grādiem, piekrastē par pāris grādiem vēsāks.

"Berlīnes varasiestādes aicina iedzīvotājus laistīt ielu malās augošos kokus, jo pilsētas dienestu strādnieki nespēj aplaistīt tos visus," šorīt raksta LETA. To droši vien vajadzētu darīt arī Latvijā, citādi paliksim bez zaļuma un smaksim putekļos. Kaut gan ūdens arī jātaupa," dalās padomos ar saviem sekotājiem Twitter vietnē sinoptiķis Jānis Trallis.

Ziņu lente
0