Londonas vietā par 80 eiro brauks pie mums: Pleskava pacīnīsies par Latvijas tūristiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМесто, где начинается Россия. Псковский Кремль
Место, где начинается Россия. Псковский Кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vīzas cena pielīdzināma biļešu cenai no Rīgas un Londonu un atpakaļ; trīs dienu bezvīzu režīma ieviešana palīdzēs palielināt tūristu plūsmu Pleskavas apgabalā, uzskata reģiona valdībā.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Trīs dienu bezvīzu režīma ieviešana Pleskavas apgabalā pozitīvi ietekmēs tūrismu, Baltijā dzīvo liels skaits krievvalodīgo un ceļojums uz kaimiņu reģionu viņiem ir iespēja pieskarties krievu kultūras pirmsākumiem, paziņoja Pleskavas apgabala Tūrisma industrijas savienības priekšsēdētāja Svetlana Baranova "AiF - Pskov" intervijā.

Iepriekš ziņots, ka Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs iesniedza Krievijas valdībai piedāvājumu ieviest ārvalstu tūristiem trīs dienu bezvīzu uzturēšanos reģiona teritorijā. Tāpat reģiona valdība plāno atjaunot starptautisko dzelzceļa satiksmi "Pleskava – Rīga – Tallina".

Svetlana Baranova atzīmēja, ka braucieni uz kaimiņu reģioniem ir populārākais tūrisma veids.

"Un mēs, pleskavieši, to veiksmīgi pierādām, izmantojot tos vīzu atvieglojumus, kurus mums sniedz Latvijas un Igaunijas konsulāti: daudzkārtējas ilgtermiņa vīzas mēs noformējam bez jebkādiem šķēršļiem," pateica Baranova.

Attiecībā uz tūristu plūsmu Krievijā, – tā palielinājusies, ņemot vērā eiro valūtas kursu. Taču šodien šo priekšrocību mazina Krievijas vīzas augstā cena – sākot ar 80 eiro. Ņemot vērā, ka par šo naudu var nopirkt biļeti turp un atpakaļ no Rīgas līdz Londonai, Baltijas iedzīvotāju izvēle ir acīmredzama, norāda Baranova.

Baltijā dzīvo ļoti liels skaits krievvalodīgo, un ceļojums uz Pleskavas apgabalu viņiem tā ir iespēja pieskarties krievu kultūras pirmsākumiem, noslēgumā norāda eksperte.

Расстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты - Sputnik Latvija
Pleskava plāno organizēt vilcienu un bezvīzu režīmu tūristiem no Baltijas valstīm

Iepriekš Krievijas reģiona gubernators norādīja, ka Pleskava cer, ka tūristi no Baltijas ne vien apmeklēs muzejus, baznīcas un citas apskates vietas, bet arī vietējos veikalus.

"Pleskavas apgabalā pastāv pārtikas tūrisms – pie mums bieži brauc no Baltijas uz mūsu lielveikaliem vai pēc degvielas. Vīzas cenu samazināšana šo plūsmu var ievērojami palielināt," pateica gubernators.

Pleskavas apgabals 2018. gadā pieņēma apmēram vienu miljonu cilvēku ekskursiju grupu sastāvā, kā arī apmēram 400 tūkstošus tūristu, no kuriem vien 10% atbrauca no ārzemēm.

Ziņu lente
0