Vladivostokā notiek Krievijas prezidenta un Ziemeļkorejas līdera tikšanās

© REUTERS / Shamil ZhumatovЛидер КНДР Ким Чен Ын во Владивостоке
Лидер КНДР Ким Чен Ын во Владивостоке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Putins pauda pārliecību par to, ka Kima Čenuna vizīte sekmēs attiecību attīstību ar KTDR

RĪGA, 25. aprīlis - Sputnik. Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (KTDR) Valsts padomes priekšsēdētāja Kima Čenuna vizīte Krievijā kalpos Maskavas un Pjhenjanas divpusējo attiecību attīstībai, kā arī veicinās situācijas noregulēšanu Korejas pussalā, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar Ziemeļkorejas republikas līderi, par to ziņo RIA Novosti.

"Esmu pārliecināts, ka arī jūsu vizīte šodien Krievijā kalpos divpusējo attiecību attīstībai un palīdzēs mums labāk saprast, kādā ceļā mēs varam noregulēt situāciju Korejas pussalā, ko mēs varam izdarīt kopā, ko Krievija var izdarīt, lai atbalstītu šodien notiekošos pozitīvos procesus," – uzsvēra Putins.

Krievijas prezidents arī apsveica KTDR vadītāju ar viņa neseno ievēlēšanu šajā postenī.

"Man ir ļoti patīkami redzēt jūs Krievijā. Mūsu kolēģi sen apsprieda šo tikšanos. Taču vispirms es gribētu jūs apsveikt ar ievēlēšanu Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas galvas augstajā amatā. Nosūtīju jums atbilstošu vēstuli, taču vēlreiz ar prieku apsveikšu jūs personīgi," – teica Putins.

Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл во Владивосток - Sputnik Latvija
Kims Čenuns ieradies Vladivostokā

KF prezidents atgādināja, ka pērn tika atzīmēta abu valstu diplomātisko attiecību izveides 70. gadadiena, un atsauca atmiņā savu vizīti KTDR 2000. gadā.

"Es atceros savu vizīti jūsu valstī. Jūsu tēvs bija viens no tiem, kuri atbalstīja vispārējā līguma, mūsu valstu draudzības līguma parakstīšanu," – uzsvēra Putins.

Savukārt Ziemeļkorejas līderis paziņoja, ka cer uz viedokļu apmaiņu par situāciju Korejas pussalā. Viņš pauda cerību, ka pārrunas ar Krievijas prezidentu būs saturīgas.

Pārrunas notiek Russkij salā, Tālo Austrumu federālās universitātes korpusā.

Vispirms abu valstu vadītāji nolēmuši aprunāties zem četrām acīm, pēc tam tikšanās turpināsies paplašinātā formātā ar abu valstu delegācijām.

Ziņu lente
0