Zeļenska komanda solīja sodīt vainīgos par konfliktu Donbasā

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasСитуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области
Ситуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiks publicētas patiesās ziņas par Ilovaisku, par Debaļcevo, par kara sākumu 2014. gadā, apsolīja Ukrainas prezidenta vēlēšanu līdera Vladimira Zeļenska komandas loceklis.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Pēc Vladimira Zeļenska nākšanas pie varas Ukrainā, par konflikta sākumu Donbasā vainojamās amatpersonas saņems sodu. Par to savā blogā portālā "Obozrevateļ" pastāstīja Ukrainas prezidenta vēlēšanu līdera Vladimira Zeļenska komandas loceklis Ivans Aparšins.

"Patiesība par Ilovaisku, par Debaļcevo, par kara sākumu 2014. gadā (..) tiks publiskota. Un maksimāli novesta līdz loģiskajām beigām. Jau tuvākajā laikā cilvēki uzzinās patiesību. Neviens nedomā neko slēpt. Un amatpersonas, kas pieņēma lēmumu vai nedarīja neko tur, kur vajadzēja rīkoties, tiks sauktas pie atbildības," Aparšina teikto citēja RIA Novosti.

Aparšins atzīmēja, ka tāpat sodu saņems arī tie, kuri vainojami par Krimas "nodošanu" Krievijai. Pēc Zeļenska biedra domām, šie soļi ir Ukrainas jaunās varas programmas elements valsts nacionālās drošības un aizsardzības jomā.

Виды Москвы - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas padome novēlēja Zeļenskim kļūt par suverēnās Ukrainas prezidentu

Iepriekš pats Zeļenskis paziņoja, ka darīs visu iespējamo, lai pabeigtu "karu" Donbasā, pie tam neizmantojot militāro spēku. Viņš apsolīja sekmēt reģiona atgriešanos Kijevas kontrolē ar pārrunām "Normandijas formātā" un "informācijas karu". Tiesa, politiķis noraidoši novērtēja ieceri piešķirt Donbasam īpašu statusu un atteicās nākotnē parakstīt likumu par zemessargu amnestiju.

Prezidenta kandidāta preses dienests informēja, ka viņa štābs neatzīst referendumu par Krimas atgriešanos Krievijas sastāvā, taču uzskata par neizbēgamu dialogu ar Maskavu. Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atgādināja, ka Krimas tēma ir slēgta uz visiem laikiem.

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta notika 21. aprīlī. Tajā piedalījās līdzšinējais valsts prezidents Petro Porošenko un pirmās kārtas līderis Vladimirs Zeļenskis. CVK dati liecina, ka līdera vietā izvirzījies Zeļenskis ar vairāk nekā 73% vēlētāju balsu. Petro Porošenko jau ir atzinis sakāvi.

Ziņu lente
0