Pēc teroraktu sērijas Šrilankā ieviests ārkārtas stāvoklis

© REUTERS / DINUKA LIYANAWATTEВоенные неподалеку от места взрыва в церкви в Коломбо, Шри-Ланка. 21 апреля 2019
Военные неподалеку от места взрыва в церкви в Коломбо, Шри-Ланка. 21 апреля 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunākie dati liecina, ka sprādzienos Šrilankā gājuši bojā 310 cilvēki. Iepriekš tika ziņots par 290 bojāgājušajiem.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Šrilankas valdība ieviesusi ārkārtas stāvokļa režīmu salas teritorijā pēc teroraktu sērijas, kuros dzīvības zaudējuši vairāk nekā 300 cilvēki, informēja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz valsts prezidenta Maitripala Sirisena preses dienestu.

Ārkārtas režīms sācis darbu pirmdienas naktī. Saskaņā ar varasiestāžu lēmumu, salas policija un specdienesti saņēmuši papildu pilnvaras valsts un tautas drošības nodrošināšanai. Prezidents uzdevis pēc iespējas ātrāk atrast teroristus un pastiprināt drošības pasākumus kristiešu baznīcās.

Полицейские и чиновники на месте взрыва в отеле Шангри-Ла в Коломбо, Шри-Ланка - Sputnik Latvija
Šrilanka atgūstas pēc asiņaino teroraktu sērijas

Jāpiebilst, ka 22. aprīlī Šrilankas valdība ieviesa komendanta stundu. Šis pasākums veikts, ņemot vērā jaunu teroraktu draudus. Komendanta stunda darbojās no pl. 20:00 pirmdienas vakarā līdz pl. 04:00 otrdien. Tāpat bija nolemts uz laiku bloķēt sociālos tīklus un saziņas lietotnes.

Svētdien, pirmajās Lieldienās baznīcās un viesnīcās vairākās Šrilankas pilsētās atskanēja sprādzieni. Teroraktos cietuši simtiem cilvēku.

Vēl viens sprādziens atskanēja 22. aprīlī valsts galvaspilsētā Kolombo, netālu no baznīcas, kurā notika sprādziens svētdien (pirmdien uzsprāga kravas automašīna, kad sapieri centās neitralizēt iepriekš atrasto bumbu).

Šrilankas Veselības aizsardzības ministrijas dati liecina, ka teroraktos gājuši bojā 310 cilvēki, vēl 480 guvuši ievainojumus. 23. aprīlī valstī izludinātas sētas.

Mediji ziņoja, ka teroraktus izdarījuši nāvinieki. Aizdomās par sprādzienu gatavošanu Šrilankas policija jau aizturējusi aptuveni 30 cilvēkus. Pie tam neviena teroristiskā organizācija vēl nav uzņēmusies atbildību par notikušo.

Uzbrukumus Šrilankā nosodīja visa pasaule. Virkne valstu un valdību vadītāju izteica līdzjūtību Šrilankas prezidentam.

Ziņu lente
0