Krievijas AM ieteica ASV atturēties no militāras operācijas Venecuēlā

© AP Photo / Rodrigo AbdВоеннослужащие армии Венесуэлы на улице в Урене, Венесуэла
Военнослужащие армии Венесуэлы на улице в Урене, Венесуэла - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pilnībā ignorē starptautiskās tiesības un "pieklājības normas", norādīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. ASV plānotā militārā operācija pret Venecuēlu nebūs Vašingtonas interesēs, paziņoja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ģenerālpulkvedis Aleksandrs Fomins, vēsta RIA Novosti.

Intervijā telekanālam RT īsi pirms Starptautiskās drošības konferences Maskavā, kas aizritēs 23.-25. aprīlī, Aleksandrs Fomins atzīmēja, ka situācija Venecuēlā joprojām ir ļoti sarežģīta.

"Jūs ļoti labi zināt, kas notiek. Šo notikumu galvenais vaininieks ir Amerikas Savienotās Valstis. Tā viņi nesen nolēma un pasludināja Venecuēlu par saviem ienaidniekiem," uzsvēra Fomins.

Viņš piebilda, ka "upuru" sarakstā nākamie pēc kārtas ir Kuba un Nikaragva.

Aizsardzības ministra vietnieks norādīja, ka ASV pilnībā ignorē starptautiskās tiesības un "pieklājības normas". Militārpersona atgādināja, ka Vašingtona pūlas iebiedēt Karakasu ar "vardarbīgu rīcības variantu", kas ASV valdībai ir rezervē.

"Taču pie tam ir jāsaprot, ka vardarbīgs variants nav to pašu ASV interesēs, jo tas var vēl vairāk saliedēt iedzīvotājus ap Venecuēlas tagadējo valdību un pievienot negatīvu iespaidu par Amerikas Savienoto Valstu uzvedību. Vēl vairāk, tas var atbilstoši negadīti noskaņot arī Latīņamerikas reģionālās valstis," atzīmēja Fomins.

Президент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг - Sputnik Latvija
Venecuēla uzskata: ASV sankcijas ir noziegums pret cilvēci

21. janvārī Venecuēlā sākās masveida protesti pret prezidentu Nikolasu Maduro drīz vien pēc viņa inaugurācijas. Opozīcijas līderis Huans Gvaido nelikumīgi pasludināja sevi par valsts "pagaidu vadītāju". ASV nekavējoties paziņoja, ka atzīst viņu par prezidentu, tām sekoja virkne citu valstu.

Maduro uzsvēra, ka Gvaido ire ASV marionete. Krievija, Ķīna, Turcija un vairākas citas valstis atbalstīja likumīgo prezidentu.

Krievija jau vairākkārt ieteikusi ASV atturēties no militāras iejaukšanās Venecuēlas lietās. Piemēram, nesen valsts ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs pauda viedokli, ka tāds scenāris būtu katastrofāls. Viņš norādīja, ka Vašingtonas rīcība pret Karakasu tikai vēl vairāk saasina krīzi Venecuēlā.

Ziņu lente
0