EDSO ignorējusi žurnālistu apšaudes faktu Doņeckas apkaimē

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль представителей ОБСЕ у жилого дома в Донецке
Автомобиль представителей ОБСЕ у жилого дома в Донецке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija komentēja Krievijas žurnālistu apšaudi Doņeckas apkaimē un pauda savu viedokli par to, ka EDSO pārstāvji ignorējuši šo Ukrainas karavīru noziegumu.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija pievērsa uzmanību tam, ka EDSO nav reaģējusi uz Krievijas radio un televīzijas kompānijas (VGTRK) uzņemšanas grupas apšaudi Spartaka ciema rajonā Doņeckas piepilsētā. Incidents noticis 2019. gada 20. aprīlī, vēsta Sputnik Igaunija

Krievijas ĀM rīcībā esošie dati liecina, ka apšaude, kurā iekļuva Krievijas žurnālisti, notikusi no Avdejevkas puses, ko kontrolē Ukrainas bruņotie spēki.

Sputnik Латвия - Sputnik Latvija
EDSO nosauca situāciju ar Sputnik Baltijas valstīs un Francijā par nepieņemamu

"Pret žurnālistiem bija vērsta tēmēta snaipera uguns. Tikai laimīgas nejaušības dēļ neviens uzņemšanas grupas liceklis nav cietis," teikts Krievijas ĀM vietnē.

Ziņots, ka pirms apšaudes VGTRK žurnālisti ieradušies Spartaka rajonā, lai sagatavotu reportāžu par mierīgo iedzīvotāju dzīves apstākļiem pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas teritorijā.

Krievijas ĀM ir pārliecināta, ka Ukrainas karavīru darbības ir jāizvērtē kā apzināts bruņots uzbrukums mediju pārstāvjiem – tas ir rupjš humāno normu pārkāpums.

"Tamlīdzīgi noziegumi nevar palikt nesodīti," uzsvēra Krievijas ĀM.

Komentējot EDSO klusēšanu pēc incidenta, Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka tā ir visai dīvaina, it īpaši ņemot vērā to, ka organizācijas oficiālais pārstāvis atrod laiku, lai sniegtu publisku vērtējumu cīņai ar terorismu Krimā, cenšoties atrast iedomātus žurnālistus starp personām, kas tiek turētas aizdomās par teroristisku darbību.

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский в зале апелляционного суда Херсонской области Украины - Sputnik Latvija
Eiropas žurnālisti pieprasa atbrīvot Kirilu Višinski

"Savukārt patiess profesionālu mediju darbinieku dzīvības apdraudējums viņa redzeslokā neiekļūst," secināja Krievijas ĀM.

Karadarbība Donbasā sākās 2014. gadā pēc bruņotā valsts apvērsuma Ukrainā. Par pilsoņu kara uzliesmošanu reģionā Kijeva un rietumvalstis apsūdz Krieviju.

Maskava jau vairākkārt ir atspēkojusi melīgās apsūdzības un atgādinājusi, ka karu Donbasā sāka Ukrainas jaunā valdība. Tāpat Krievijas valdība atgādināja, ka KF nav iesaistīta konfliktā Ukrainā un ceļš uz mieru ved caur tiešu dialogu starp Kijevu un pašpasludinātajām Donbasa republikām.

Ziņu lente
0