Lavrovs padalījās cerībās pēc Ukrainas prezidenta vēlēšanu beigām

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intervijā telekanālam "Zvezda" Krievijas ĀM vadītājs pastāstīja, kādas ir Maskavas cerības sakarā ar Ukrainas prezidenta vēlēšanu beigām un sekojošu viņa stāšanos amatā.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskata, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem jaunajam Ukrainas prezidentam pēc vēlēšanām var būt dialoga izveidošana starp Kijevu un pašpasludinātajām Donbasa republikām, vēsta Sputnik Igaunija.

"Galvenais, lai ir vienošanās spēja un lai ir cieņa jaunai vai vecai varai, lai ir cieņa pret starptautiskajām tiesībām, pret Ukrainas starptautiskajām saistībām," paziņoja ārpolitikas iestādes vadītājs intervijā telekanālam "Zvezda".

Президентские выборы на Украине - Sputnik Latvija
Ukraina dodas pie urnām: vēlēšanas – kandidāti Zeļenskis un Porošenko

Pēc Lavrova sacītā, šādu Ukrainas varas saistību vidū ir ANO Drošības Padomes apstiprinātā Minskas vienošanās pasākumu kompleksa izpildīšana.

"Šīs vienošanās kodols ir tiešs dialogs ar Kijevu vienā pusē un Doņecku un Lugansku – otrā," uzsvēra Krievijas ĀM vadītājs.

Pilnībā Sergeja Lavrova intervija būs skatāma telekanālā "Zvezda" svētdien vakarā. Sākums plkst. 18:00.

Kā jau iepriekš ziņots, šodien Ukrainā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta. Valsts pilsoņiem ir jāizvēlas starp diviem kandidātiem – Vladimiru Zeļenski un Petro Porošenko. Saskaņā ar Ukrainas Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, plkst. 11:00 vēlētāju aktivitāte sastādīja 14,11%. Vislielākā vēlētāju aktivitāte tika novērota Poltavas apgabalā – 23,26%.

Ukrainas prezidenta kandidāts, partijas "Tautas kalps" un priekšvēlēšanu cīņas līderis Vladimirs Zeļenskis nobalsoja vēlēšanu iecirknī Kijevā.

Ziņu lente
0