Politika

Un pēc tam viņi nostājās ceļos: Zeļenskis – tautas priekšā, Porošenko – karoga priekšā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДебаты кандидатов в президенты Украины
Дебаты кандидатов в президенты Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas stadionā "Oļimpijskij" notika Ukrainas prezidenta kandidātu – Vladimira Zeļenska un Petro Porošenko – debates.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Piektdien, 19. aprīlī, Kijevā, stadionā "Oļimpijskij" debašu laikā saķērās Ukrainas prezidenta vēlēšanu cīņas līderi – esošais prezidents Petro Porošenko un aktieris Vladimirs Zeļenskis, vēsta RIA Novosti.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko apsolījis pēc uzvaras vēlēšanās atlaist visus gubernatorus

Ukrainas prezidenta amata kandidāti uz skaļu daudzu tūkstošu atnākušo kliedzienu fona apmainījās ar apsūdzībām vienam pret otru. Katrs no viņiem sāka uzstāšanos ar piecu minūšu runu. Izlozes kārtā Zeļenskim tika dots vārds pirmajam. Viņš pastāstīja, ka pastāv divi Porošenko.

"Pirmais Petro saka, ka atver skola, savukārt otrais tikmēr atver veikalus Roshen. Pirmais Petro saka: es nododu veikalus aklajam trastam, bet otrais Petro gada laikā kļūst 82 reizes bagātāks," paskaidroja savu teoriju Zeļenskis, beidzot runu ar vārdiem "Es esmu jūsu kļūdu rezultāts."

Savukārt Porošenko, paziņoja par Zeļenska vainu to, ka viņš izvairījās no iesaukšanas armijā un stāstīja par gatavību nostāties uz ceļiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina priekšā.

Ar muguru pret tautu

"Es teicu, esmu gatavs nostāties uz ceļiem, taču nenostādiniet ceļos Ukrainu," paskaidroja Zeļenskis un paziņoja, ka ir gatavs nostāties uz ceļiem Ukrainas tautas priekšā, apstiprinot savus vārdus ar darbiem tieši uz stadiona skatuves.

Президент Украины П. Порошенко принял участие в ток-шоу Свобода слова на канале ICTV - Sputnik Latvija
Paklusām, savā nodabā: kā Porošenko "debatēja" ar Zeļenski

Zeļenskis nolaidās uz ceļiem ar seju pret vēlētājiem. Porošenko arī neapjuka, taču nostājās uz ceļiem nevis tautas priekšā, bet Ukrainas karoga priekšā. Taču vēlētājiem viņš bija uzgriezis muguru.

Ceļoties augša, Zeļenskis pateica Porošenko: "Tagad jūs redzat, Petro Oleksijovič, nav nemaz tik grūti būt cilvēkam."

Komentējot Zeļenska un Porošenko debates, Krievijas senators Aleksejs Puškovs savā Twitter visu stadionā "Oļimpijskij" notiekošo nosauca par "demagoģiju un atklātu farsu", atzīmējot, ka priekšvēlēšanu kampaņas gaitu tas nekādā veidā neietekmēs.

Taču Puškovs uzskata, ka Porošenko bija mazāk pārliecinošs sevis sacītajā.

"Iespaids par debatēm Kijevas stadionā: starp totālu demagoģiju un atklātu farsu. Nedomāju, ka debates izmainīs priekšvēlēšanu kampaņas gaitu. Porošenko bija lielāks spiediens, taču viņš nebija pārliecinošs. Izskatās pēc viņa gulbja dziesmas – tik pat melīga, kā visa viņa prezidentūra," uzrakstīja senators.

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā notika 31. martā. Neviens no kandidātiem pirmajā kārtā neieguva uzvarai nepieciešamo balsu skaitu.

Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Latvija
"Uz nervu lēkmes robežas": KF senators novērtēja Porošenko priekšvēlēšanu solījumus

Poroženko un Zeļenskis iekļuva otrajā kārtā. Turklāt, Zeļenskis izgāja ar ievērojamu izrāvienu attiecībā pret esošo Ukrainas līderi. Otrās kārtas balsojums notiks svētdien, 21. aprīlī.

Saskaņā ar socioloģiskās grupas "Rejting" pirms Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rīkotās socioloģiskās aptaujas datiem, Zeļenskim ir 61% balsu, savukārt Porošenko reitings sastāda 24%. Nedēļu pēc pirmās vēlēšanu kārtas publicētā Kijevas Starptautiskā socioloģijas institūta aptauja rāda, ka Zeļenski ir gatavi atbalstīt apmēram 72,2% Ukrainas iedzīvotāju, kuri ir izlēmuši par ko balsos, Porošenko – ap 25%.

Ziņu lente
0