Politika

Krievijas vēstniecība aicina ASV izkliedēt "Krievijas iejaukšanās" mirāžu

© Sputnik / Максим БлиновСША приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России
США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ASV komentēja speciālā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas rezultātus un aicināja Amerikas varasiestādes spert nākamo loģisko soli, atzīstot uzskatu nepamatotību par "Krievijas iejaukšanos" prezidenta vēlēšanās.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV publicējusi 120 lappušu ziņojumu, kurā izanalizētas apsūdzības par Krievijas "iejaukšanos" 2016. gada prezidenta vēlēšanu gaitā, vēsta Sputnik Igaunija.

Dokuments veltīts ASV speciālā prokurora Roberta Millera atskaites publikācijai, kurš savas izmeklēšanas rezultātā neatrada nekādus pierādījumus Trampa "sazvērestībai" ar Maskavu. Savā ziņojumā diplomātiskā misija norāda, ka Amerika varētu apzināties arī pārējo paziņojumu samākslotību par "Krievijas iejaukšanos".

"Mēs ceram, ka Millera sāgas beigas veicinās turpmāku mirāžu kliedēšanu saistībā ar šo tematu. Pirmais solis – atteikšanās no "sazvērestības teorijas" – tika sperts," teikts ziņojumā.

Vēstniecība norāda, ka ja jau apsūdzības Trampa štābam izrādījušās, kā pierādījis Millers, nepamatotas, tad "kāpēc lai nespertu nākošo loģisko soli attiecībā uz "Krievijas iejaukšanās" fakta pārbaudi un neatzītu visu pārējo uzskatu nepamatotību sakarā ar šo tematu.

Kā jau iepriekš ziņots, kārtējās prezidenta vēlēšanas ASV notika 2016. gadā. Pēc Donalda Trampa uzvaras tajās, viņa politiskie pretinieki paziņoja, ka kļūt par valsts vadītāju viņam palīdzēja "Krievijas iejaukšanās". Par apsūdzību Trampam rezultātu kļuva izmeklēšana, kuru vadīja speciālais prokurors Roberts Millers.

Капитолий Вашингтона - Sputnik Latvija
Krievijā komentēja ASV plānus pret Krievijas enerģijas piegādēm

2019. gada martā Millers pabeidza lietas izmeklēšanu, nonākot pie secinājuma, ka nekādas sazvērestības vai ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa komandas koordinācijas ar Krieviju priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016. gadā nebija.

Iepriekš Tramps vairākkārt noliedza uzskatus, ka viņa uzvara vēlēšanās bija iespējama ar "Maskavas atbalstu". Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja uz šādu apsūdzību absurdumu.

"Krievijas valsts nekad nav iejaukusies Amerikas politiskajos procesos un negrasās to darīt. Mēs esam gatavi izskatīt dokumentus par šo tematu, ja tie tiks sniegti," paziņoja Putins preses konferencē pēc tikšanās ar Trampu 2018. gada jūlijā.

Ziņu lente
0