Zaudējumi Rīgas 1. slimnīcas iepirkumu lietā sastādīja 4300 eiro

© Foto : 1slimnica.lvРижская 1-ая больница
Рижская 1-ая больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi trīs Rīgas Pirmās slimnīcas iepirkumu lietā aizturētie tika izlaisti brīvībā – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nepieprasīja viņu arestu.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Zaudējumi lietā par iespējamo ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un dokumentu viltošanu iepirkumu veikšanā Rīgas 1. slimnīcā sastādīja 4300 eiro, vēsta Press.lv, atsaucoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paziņojumu.

Канистра - Sputnik Latvija
VUGD vadītāja vietnieku apsūdz benzīna zādzībā 151 eiro vērtībā

Iepriekš ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 15. aprīlī veica kratīšanu pašvaldības uzņēmumā Rīgas 1. slimnīca, tika aizturēti trīs cilvēki, tostarp slimnīcas valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs.

Saskaņā ar LTV datiem, ar lietu ir saistīts arī Bērnu slimnīcas kukuļņemšanas lietā notiesātais Aleksandrs Kreicers, kurš vada celtniecības firmu Torensberg. Kā liecina informācija kompānijas mājaslapā, tā īstenoja 1. slimnīcā virkni projektu. Tostarp 10. korpusā, kur strādā datortomogrāfijas nodaļa – tieši to minēja slimnīcas valdes loceklis Andrejs Pavārs uzreiz pēc KNAB veiktajām kratīšanām. Pašas slimnīcas mājaslapā ir atrodamas vien ziņas par diviem konkursiem darbu veikšanas tiesībām 10. korpusā, abos uzvarēja SIA Torensberg, savukārt pasūtījumu summas sastādīja 10 un 20 tūkstošus eiro.

Kreicera sakarus ar pārkāpumu lietu 1. slimnīcā žurnālistiem neapstiprināja, bet arī nenoliedza viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Viņš atzina, ka "sniedz juridisko palīdzību" šajā lietā, taču nekonkretizēja, pašam Kreiceram vai kompānijai Torensberg.

Pēc 48 stundām visus trīs aizturētos Rīgas 1. slimnīcas iepirkumu lietā izlaida brīvībā, jo KNAB nepieprasīja viņu arestu.

Kā vēlāk paziņoja Birojs, zaudējumi no iespējamām noziedzīgām darbībām Rīgas Pirmajā slimnīcā sastādīja vien 4300 eiro.

Начальник Госполиции Латвии Интс Кюзис - Sputnik Latvija
Valsts policijas priekšniekam Ķuzim izrakstīts 100 eiro sods

Rīgas domes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") paziņoja LTV, ka pilnībā uzticas slimnīcas vadībai. Viņš uzsvēra, ka uz Genādiju Sevastjanovu dome varēja paļauties, veicot specifiskus un svarīgus projektus slimnīcā. Burovs paziņoja, ka viņam neesot zināms, vai Sevastjanovam piespriests aizdomās turamā statuss, un solīja pieņemt lēmumu, vai viņš ir jāatsauc no amata – taču pēc tam, kad būs iepazinies ar Sevostjanovam noteikto ierobežojošo pasākumu.

Rīgas Pirmā slimnīca pilnībā pieder Rīgas domei. 2017. gadā medicīniskās iestādes apgrozījums sastādīja 15,29 miljonus eiro, peļņa – 191 433 eiro.

Rīgas Pirmā slimnīca ir vecākā medicīnas iestāde Latvijā. Tai ir līgums ar Nacionālo veselības dienestu, tā piedāvā pakalpojumus gan valsts programmu ietvaros, gan maksas pakalpojumus, tā sadarbojas ar visām lielākajām apdrošināšanas kompānijām.

Ziņu lente
0