Kur Rīgā parādīsies jauni veloceliņi

© pixabay / PicdreamВелосипед.
Велосипед. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunie veloceliņi savienos jau esošo infrastruktūru pilsētas centrā un citos rajonos.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Rīgā drīzumā jāparādās veloceliņiem Krasta ielā, kuri savienos jau esošo veloinfrastruktūru rīgas centra krastmalā un Dārziņos, pastāstīja radio Baltkom ēterā Rīgas domes Satiksmes departamenta Ceļu infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters.

"Veloceliņi parādīsies Krasta ielā, no Salu tilta līdz Ogres ielai, kā arī nelielā savienojošā posmā no Dienvidu tilta līdz jau esošajam veloceliņam uz Dārziņiem," pateica Valpēters un piebilda, ka veloceliņa būvniecība A. Čaka ielā nav paredzēta.

Автомобили на трассе - Sputnik Latvija
Latvijā sola pirmo privāto ceļu

Tāpat viņš paskaidroja, kāpēc pēc braucamās daļas remonta neparādījās veloceliņi Brīvības ielā pilsētas centrā.

"Tur nav vietas veloceliņam, to var iztaisīt tikai uz braucamās daļas. Pa braucamo daļu brauc sabiedriskais transport, stāv pieturas – ko lai dara ar tām? Jāsaprot, ka ir ietves, ir veloceliņi, bet ir lielas tranzīta ielas. Brīvības iela – tā ir mūsu galvenā artērija no Vidzemes," pateica Valpēters.

Iepriekš domē ziņoja par plāniem iekārtot veloceliņus no pilsētas centra uz Ziepniekkalnu un uz Daugavgrīvu. Pērnā gada rudenī Rīgas domei izdevās iegūt visus zemesgabalus, kas nepieciešami veloceliņa izbūvei no Imantas līdz Daugavgrīvai.

Šobrīd Vecmīlgrāvja iedzīvotāji var ar velosipēdu aizbraukt līdz Mežaparkam, pabraukāt tur, vai aizbraukt tālāk, līdz Rīgas centram. Savukārt kad tiks izbūvēts veloceliņš Vecmīlgrāvis – Vecāķi, no centra varēs aizbraukt līdz pludmalei.

Cits populārs veloceliņš Centrs - Berģi, sākas Vecrīgā, iet cauri Bastejkalnam un Esplanādei un tālāk ved pa centrālajām ielām Purvciema, Teikas un Juglas virzienā, aiz pilsētas robežas.

Ziņu lente
0