Apelācijas tiesa saglabājusi spēkā attaisnojošo spriedumu Ilarionam Girsam

© Foto : Maris MorkansИлларион Игоревич Гирс
Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa no jauna atzinusi Ilarionu Girsu par nevainīgu lietā par etniskā naida kurināšanu.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Apelācijas tiesa saglabājusi spēkā Kurzemes rajona tiesas attaisnojošo spriedumu krimināllietā par etniskā naida kurināšanu, kas tika ierosināta pret tiesību aizsargu un sabiedrisko darbinieku Ilarionu Girsu, informēja tvnet.lv.

Krimināllieta pret Girsu tika ierosināta sakarā ar materiālu, kas 2014. gadā tika publicēts vietnē illarion.lv. Girss tika apsūdzēts saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, (brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods).

Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Tiesa atzinusi Ilarionu Girsu par nevainīgu starpnacionālā naida kurināšanā

2016. gada septembrī Girss saņēma bēgļa statusu Krievijā – viņš lūdza patvērumu, paskaidrojot, ka Latvijā saskāries ar vajāšanu politiskās darbības dēļ.

"Latvijā, kuras pilsonis esmu, mani vajā par politisko pārliecību un darbību. Latvija ir mana mazā dzimtene, Krievija – lielā, un šajā gadījumā Krievija ir daudz dabiskāka izvēle," – teica Girss.

Pirms sākt darbu politikā, Ilarions Girss vadīja juridisko biroju NOTA juridicum. Taču 2011. gadā, pēc viņa paša vārdiem, Girss pievienojās "krievu protesta kustībai", gadu vēlāk kļuva par partijas "Par dzimto valodu!" līdzdibinātāju, bet 2014. gadā – par biedrības "Russkaja zarja" līderi.

Ziņu lente
0