Kariņš atteicies strādāt ar ministru "vēlmju sarakstiem"

© Valsts kanceleja/ State ChancelleryПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ieteicis ministrijām kopīgi pieņemt lēmumus par prioritātēm, kam nauda tiks atvēlēta vispirms, nevis nākt ar saviem "vēlmju sarakstiem".

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš konstatēja, ka valdības plāna izpildei nepieciešams viens miljards eiro, kura nav, un atteicies strādāt apstākļos, kad katra ministrija ierodas ar savu "vēlmju sarakstu" un velk segu uz savu pusi, vēsta Mixnews.

15. aprīlī Kariņš valdības ārkārtas sēdē pastāstīja, ka darbības plāna izstrādes procesā ticies ar ministriem un nonācis pie secinājuma: darbības plāna izpildei nepieciešams viens miljards eiro, taču liekas naudas budžetā nav.

"Ironiski, ka ekonomika aug, nodarbinātība palielinās, bezdarbs samazinās, bet liekas naudas valdībai nav," pauda Kariņš.

Viņš apliecināja, ka šis miljards neparādīsies, ja netiks mainīta politika.

Starptautiskās mācības Saber Strike Latvijā - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministram jānomierinās: iedzīvotāji iebilst pret militāro izdevumu pieaugumu

"Ja gribam īstenot visas prioritātes, to var panākt vai nu pārdalot finansējumu, vai arī paaugstinot nodokļus, ko neviens nevēlas. Mums būs jāvienojas kaut kur pa vidu. (..) Neviens negribēs runāt par nodokļu palielinājumu, tāpēc būs jāskatās uz ministriju darbības efektivizēšanu un izdevumu pārskatīšanu," atzina Kariņš.

Valdības apstiprinātajā Latvijas Stabilitātes programmā 2019.-2022. gadam minēts, ka 2020. gada fiskālā telpa prognozēta negatīva 11,9 miljonu eiro apmērā. Kariņš uzsvēra, ka nāksies strādāt un vērtēt, kuru ministriju prioritātēm visvairāk nepieciešams atbalsts. Starp svarīgākajiem uzdevumiem politiķis minēja administratīvi teritoriālo reformu, reformas izglītībā un veselības sistēmā.

"Es atsakos strādāt tā, ka katrs nāk ar savu vēlmju sarakstu, visi plēšas un rauj deķi uz savu pusi. Šādi valsts nevar attīstīties," uzsvēra Kariņš.

"Mūsu valdības grūtākais uzdevums būs tieši 2020. gada budžets. Ja mēs šim tiksim pāri, tad visiem būs skaidra aina, kā valsts attīstīsies," secināja Ministru prezidents.

Ziņu lente
0