Alla Pugačova svin jubileju: kāpēc Primadonna ir tik iemīļota

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПевица Алла Пугачева
Певица Алла Пугачева - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Padomju un Krievijas dziedātāja, primadonna Alla Pugačova šodien svin 70. dzimšanas dienu. Viņas kolēģi pastāstīja, kādu iespaidu uz viņiem atstājusi dziedātājas daiļrade, par ko viņi vēlētos pateikties Pugačovai un kāpēc viņa tiek uzskatīta par Gagarinu šovbiznesā.

RĪGA, 15. aprīlis - Sputnik. Šodien Alla Pugačova svin jubileju, un par godu tai pēc divām dienām iznāks uz skatuves solo koncertā – pirmajā pēdējo desmit gadu laikā, pastāstīja Sputnik Moldova.

Iepriekšējo  jubileju viņa atzīmēja, aizejot no skatuves, bet šajā ir gatava atgriezties.

"Nekad nav bijis sajūtas, ka esmu atvērusi nepareizās durvis. Nē, viss ir pareizi, mani veda. Man vienkārši pavērās debesis. Man uzticēja šo lielo misiju. Es tikai gribēju kaut uz divām stundām kaut mazliet aplaimot kādu, un manā zālē vienmēr bija laimīgi cilvēki!" māksliniece grima pārdomās kādā intervijā.

Alla Pugačova ir dzimusi Maskavā 1949. gadā. Ar mūziku aizrāvusies kopš bērnības, pirmo reizi uz skatuves kāpusi 5 gadu vecumā. Pirmajās viesizrādēs dziedātāja devās 16 gadus vecumā.

Savas karjeras gaitā Pugačova ierakstījusi vairāk nekā 500 kompozīcijas, sekmīgi uzstājusies Krievijā un ārvalstīs. Miljoniem pielūdzēju dungo viņas hitus "Arlekīno", "Miljons rožu", "Sieviete, kas dzied", "Primadonna", "Madāma Broškina". Ko par viņu domā kolēģi? To lasiet RIA Novosti apskatā.

Gagarins estrādes mākslā

Ilgus gadus Alla Pugačova rāda piemēru, arī kolēģiem šovbiznesā, kuri runā par viņu ar milzīgu cieņu.

Pazīstamais dizaineris Igors Guļajevs, sens mākslinieces draugs, atzina, ka ļoti lepojas ar to, ka pazīst Pugačovu.

Лайма Вайкуле в концертной программе Лайма в стиле танго, 1998 - Sputnik Latvija
Laima Vaikule slavas kalngalos

"No visas sirds vēlu viņai nodzīvot 100 gadus un visiem atkal pierādīt, ka nav bijis un nebūs neviena, kas varētu viņu pārspēt. Esmu dzīvojis, dzīvoju Pugačovas laikmetā, un lepojos ar to. Es iemīļoju rudmataino skuķi-huligāni, kopš parādījās dziesma "Pasēdēsim, pavaidēsim" un sapratu, ka gribu strādāt tāpat kā viņa. Gribas būt līdzās tādiem cilvēkiem, kāda ir Alla Borisovna, gribas tādiem līdzināties. Vienmēr esmu to teicis arī viņai pašai. Paldies vecākiem par audzināšanu, bet Pugačovai – par labu piemēru," atklāja dizaineris.

Viņš atzina, ka uzskata dziedātāju par Gagarinu, ko neviens nekad neapsteigs.

Dziedātājs Nikolajs Baskovs pastāstīja, ka Pugačovai nepatīk patētiski vārdi un ilgi apsveikumi. Viņš atzīmēja, ka māksliniece jau saņēmusi visas slavas dziesmas.

"Apsveicu jubilejā, dzīvosim tālāk!" teica dziedātājs.

Dziedātāja Valērija atcerējās, ka Allas Pugačovas daiļrade viņu zināmā mērā pamudinājusi izvēlēties profesiju.

Режиссер Алвис Херманис - Sputnik Latvija
"Tavs antipadomnieks drīkst atbraukt": kā priekš latvieša Hermaņa Putinam vīzu prasīja

"Bērnībā man bija maza skaņuplate ar dziesmu "Vasaras lietus". Ģeniāli. Un dziesmas no zelta repertuāra palikušas kopā ar mani uz visiem laikiem. Vēlu Allai Borisovnai veselību un visu, ko viņa pati vēlas. Cik jauki, ka viņa īsteno sevi kā māte, viņai ir burvīgi bērni, lielisks vīrs un tēvs Maksims (Galkins – red.), - tā ir liela laime," – piebilda māksliniece.

Kolektīva A’Studio dalībnieki uzskata, ka viņiem ļoti paveicies, jo liktenis viņiem dāvājis tikšanos ar Allu Pugačovu. Viņi pateicās māksliniecei par atbalstu radošā ceļa sākumā.

"Ar siltumu sirdī vienmēr atceramies mūsu viesizrādes Dziesmu Teātra sastāvā, Ziemassvētku tikšanās un mūsu jaunības zelta dienas Maskavā 90. gados! Jūsu dziesmas, Alla Borisovna, ir aplaimojuši vairāku paaudžu cilvēkus. Apsveicam no visas sirds jubilejā un vēlam laimi," – teica muzikanti.

Atgriešanās uz skatuves

Jubileju krievu estrādes primadonna svinēs ar grandiozu atgriešanos uz skatuves: 17. aprīlī Kremļa pilī notiks koncerts "Alla Pugačova. P.S.". 2010. gadā dziedātāja paziņoja, ka pārtrauc viesizrādes. Kopš tā laika viņa nav sniegusi nevienu solokoncertu.

Pielūdzēji izpirka biļetes, tiklīdz tās parādījās pārdošanā, lai arī biļetes bija nopērkamas tikai koncertu laukuma kasē. Informāciju par koncertu dziedātāja neizpauž. Ziemā tīmeklī parādījās divi jaunie mākslinieces hiti, kuri, domājams, skanēs Kremļa pilī. Dziesmu "Ko redzu, to dziedu" un "Padzīvo manā ādā" ieraksti tika publicēti YouTube.

Mūzikas kritiķis Aleksandrs Beļajevs uzskata, ka Allas Pugačovas atgriešanās uz skatuves būs spilgta. Viņš norādīja, ka kompozīcija "Ko redzu, to dziedu" izceļas ar pašironiju, bet kompozīciju "Padzīvo manā ādā" var uzskatīt par "firmas dziesmu", jo māksliniece tajā vēršas pie neredzama sarunbiedra.

"Allas Borisovnas un viņas ģimenes locekļu personīgā dzīve – vārda plašā nozīmē – tradicionāli ir pielūdzēju un mediju uzmanības centrā, tāpēc viņa laiku pa laikam kaut ko pastāsta mums dziesmā," teica Beļajevs.

Igors Guļajevs piezīmēja, ka ir absolūti pārliecināts par Pugačovas koncerta panākumiem, jo katru viņas uzstāšanos skatītāji sagaida ar sajūsmu.

Jebkura parādīšanās rada ažiotāžu

Krievu estrādes zvaigžņu galaktikā Pugačovai ir karalienes vieta: jebkura viņas uzstāšanās, intervija, parādīšanās ekrānā rada milzu ažiotāžu.

Viņa vēl joprojām daudz strādā, dažkārt vienkārši improvizē sev un saviem tuviniekiem. Īpaši zinātkāri pielūdzēji var sameklēt dažus ierakstus Maksima Galkina lapā Instagram.

Viņai ir viss: plašs darbu saraksts ar desmitiem hitu, liela ģimene un draugu pulks, patiesu pielūdzēju pūļi. Šķiet, it kā varētu pielikt punktu, taču ne: Pugačova atkal pārsteidz visus ar jaunu imidžu, strādā un gatavo fantastisku šovu. Tā ir viņas nozīmīgākā rakstura īpatnība – mīlēt to, ko darījusi visu savu mūžu.

Ziņu lente
0