Lietuvas transporta ministrs pastāstīja ASV par Rail Baltica militāro nozīmi

© Sputnik / Sergey MelkonovЖелезная дорога
Железная дорога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Masūlis paziņoja par republikas gatavību sniegt ārzemju investoriem piekļuvi trim svarīgākajiem pasaules tirgiem.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Baltijas un citu Eiropas valstu dzelzceļu projekts Rail Baltica nodrošinās sakārtotāku militāro kravu kustību visā reģionā, paziņoja Lietuvas transporta un komunikāciju ministrs Rokas Masūlis, vēsta Sputnik Lietuva.

Piektdien Lietuvas iestādes vadītājs atradās vizītē ASV, kur tostarp aizvadīja tikšanos ar Amerikas Transporta ministrijas pārstāvjiem.

"Stratēģiskās Rail Baltica projekts veicinās sakārtotu militāro kravu pārvietošanos visā reģionā, savukārt Lietuva ir gatava sniegt vispusīgu atbalstu NATO karavīriem, nodrošināt labi attīstītu multimodālu transporta sistēmu un drošu infrastruktūru," citē Masūļa vārdus Lietuvas ministrijas preses dienests.

Tāpat tikšanās laikā ar amerikāņu ierēdņiem ministrs atzīmēja, ka pateicoties izdevīgajam ģeogrāfiskajam izvietojumam Lietuva spēj piedāvāt potenciāliem investoriem piekļuvi trim svarīgākajiem pasaules tirgiem – Baltijas jūras reģionam, Eiropas Savienībai un Austrumeiropai, Centrālāzijai.

Turklāt, kā norādīja Masūlis, Lietuvā ir labi attīstīta dzelzceļa, jūras, ceļu un gaisa satiksmes sistēma.

Piektdien Lietuva politiķis paviesojās Filadelfijas jūras ostā, kura pastāstīja par Klaipēdas jūras ostas attīstību un apsprieda ASV iespējamās investīcijas.

Projekts Rail Baltica

Rail Baltica ir standarta Eiropas sliežu dzelzceļa projekts ar Eiropas vilcienu satiksmes pārvaldes sistēmu, kurai jāsavieno Baltijas valstis, Austrumeiropu (Poliju) un Rietumeiropu. Gaidāms, ka maģistrāle ies cauri Tallinai, Rīgai, Kauņai, Varšavai un Berlīnei.

Rail Baltica - Sputnik Latvija
Igaunijas jaunā koalīcija atbalstīs Rail Baltica tikai ar vienu noteikumu

kā jau iepriekš ziņots, martā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas savstarpējā uzņēmuma RB Rail valdes loceklis Kaspars Rokens paziņoja, ka Rail Baltica nav militārs projekts, bet gan iniciatīva "infrastruktūras uzlabošanai". Pēc tam, aprīļa sākumā, Masūlis paziņoja, ka Rail Baltica ir "viens no prioritārajiem objektiem Lietuvas nacionālās drošības un karavīru mobilitātes nodrošināšanā reģionā".

Eksperti vairākkārt norādīja, ka, visticamāk, pasažieru un vienkāršo kravu pārvadājumiem projekts būs zaudējumus nesošs, un tā vienīgais nolūks ir militārais.

Ziņu lente
0