Anonymous biedrība iesaka Londonai labprātīgi atbrīvot Asanžu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstama neformāla hakeru biedrība Anonymous pieprasīja atbrīvot iepriekš Londonā arestēto Džulianu Asanžu, piedraudot ar lielām nepatikšanām globālajā tīmeklī.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik, Aleksejs Toms. Pasaulē labi zināma hakeru biedrība Anonymous sola skarbi atriebties Lielbritānijas valdībai un tās "atbalstītājiem" visā pasaulē, ja pirms pāris dienām arestētais portāla WikiLeaks dibinātājs netiks atbrīvots, vēsta Sputnik Igaunija.

"Atbrīvojies Asanžu, vai arī jums nāksies samaksāt par to!" uzrakstīja Anonymous atklātās vēstules autori, kuri, kā zināms, aizstāv absolūtas Interneta telpas brīvības principu no visa veida cenzūras.

Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Simonjana nosauca Asanža arestu par pasaules liekulības uzvaru

Šī biedrība ir labi zināma arī ar to, ka vairākkārt uzlauzusi labi aizsargātus valdības un komercorganizāciju serverus, kuras jebkādā veidā izraisīja hakeru sašutumu, un publicēja dažkārt varasiestādēm nepatīkamus dokumentus un ierakstus.

Jau ne pirmo gadu daudzu valstu, kuras uzskata Anonymous par bīstamiem anarhistiem, tiesībsargājošās iestādes cenšas atklāt un izbeigt biedrības darbību. Taču tā kā tai, cik ir zināms, nav struktūras un pakļaušanās hierarhijas, savukārt tās neformālās grupas dažkārt nav viena ar otru saistīta, to meklēšanas darbi līdzinās ūdens liešanai sietā.

Hakeru biedrība sola revolūciju brīvības žņaudzējiem

"Mēs – Anonīmi! Mūsu ir leģions! Mēs nepiedodam! Mēs neaizmirstam! Gaidiet mūs!" biedrības vēstījums beidzas ar tradicionāliem lozungiem, kuri lielākoties, daudzu varasiestāžu nožēlai, nebūt nav tukši vārdi.

Neformālā atmaskošanas Interneta portāla WikiLeaks dibinātāju un vadītāju Džulianu Asanžu 11. aprīlī arestēja britu varasiestādes.

WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs - Sputnik Latvija
ASV Tieslietu ministrija gatavo apsūdzības pret Džulianu Asanžu

Apmēram 10 gadu garumā WikiLeaks publicēja žurnālistu izmeklēšanas rezultātus un hakeru "medījumus", kuri tostarp uzlauza ASV vēstnieku sarakstes vēsturi. Daļu šo materiālu Vašingtonā uzskatīja par slepeniem, to parādīšanās atklātā piekļuvē sagādāja ASV pietiekamu daudzumu nepatikšanu, lai gribētu iegūt savās rokās Asanžu.

Tieši Vašingtona, pēc Anonymous domām, panāca no Ekvadoras varasiestādēm, kuras vēstniecībā Londonā Asanžs slēpās septiņus gadus, viņa izdošanu britu policijai. Savukārt tā, pēc "haktīvistu" domām, nodos WikiLeaks vadītāju amerikāņiem. Hakeru biedrības vēstules autori apgalvo, ka Asanžs zināja par izdošanas gatavošanu un brīdināja Anonymous par savu drīzo arestu.

Visā vainīga ir Vašingtona, kura grasās "ietupināt" Asanžu

Hakeru biedrība uzskata, ka patiesais Asanža vajāšanas un viņa aresta iemesls ir kara noziegumu videoierakstu publicēšana, kurus pastrādāja amerikāņu karavīri, veicot ārzemju misijas, kuras Vašingtonā klasificēja kā "blakuszaudējumus".

Papildu stimulu iegūt savās rokās Asanžu ASV guva pēc konfidenciālās AS Demokrātiskās partijas sarakstes publikācijas, kura, pēc Anonymous domām, pierāda prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones komandas korumpētību.

Дональд Трамп-младший, сын избранного президента США - Sputnik Latvija
Trampa dēls atzinās, ka sarunājās ar WikiLeaks

"Pēc Hilarijas Klintones atmaskošanas Asanžu nosauca par Krievijas aģentu, kaut gan pierādījuma šīm apsūdzībām neeksistē. Spriežot pēc visa, Asanžs ir īsts žurnālists, kurš stāsta patiesību varasiestādēm un atmasko korupciju neatkarīgi no tā, vai viņš to atrod pa labi vai pa kreisi. Mūsdienās neatradīsies daudz patiesu žurnālistu, tāpēc mēs esam pazaudējuši priekštatu par to, kā izskatās īsts žurnālists. To vietā mums ir runājošas galvas ziņu reportāžās, kuras stāsta mums skaņas baitus, kuri salikti kopā vien priekš tā, lai iestāstītu mums specifisku naratīvu," teikts Anonymous vēstījumā.

Hakeru biedrība sola revolūciju spēkiem, kuri pārkāpj vārda brīvību un traucē taisnības uzvarai.

Ziņu lente
0