Latvijas iedzīvotājus sagaida algas pielikums: uzņēmēji patukšos savas kabatas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sekojošajos 12 mēnešos Latvijas uzņēmēji plāno pacelt darbiniekiem algas vidēji par 5%.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Saskaņā ar konsultāciju kompānijas PricewaterhouseCooper (PwC) veikto aptauju, nākamo 12 mēnešu laikā Latvijas iedzīvotājus sagaida algas pielikums, vēsta Grani.lv.

Kompānija PricewaterhouseCooper (PwC) veica Baltijas valstu uzņēmumu vadītāju aptauju un noskaidroja, ka Latvijā darbinieku algas plāno palielināt 90% uzņēmēju.

Диаграммы - Sputnik Latvija
Pensiju fondi pazaudējuši 100 miljonus eiro, neko neieguldot Latvijas ekonomikā

Turklāt 15% aptaujāto Latvijas uzņēmēju plāno palielināt algas par 10%.

Lietuvā situācija ir vēl labāka. Tur 97% uzņēmēji vēlas palielināt algas saviem darbiniekiem. Turklāt, 41% uzņēmumu plāno pacelt darbinieku algas par 10%.

Igaunijā algas palielināt plāno 93% uzņēmēju, 29% plāno palielināt algu par 10%.

Turklāt, 33% Latvijas uzņēmēju tuvāko 12 mēnešu laikā ķersies klāt štata palielināšanai savos uzņēmumos. Lietuvā darbinieku skaita palielinājumu plāno 55% uzņēmēju, Igaunijā – 41%.

Aprīlī Eiropas Komisija prezentēja jaunāko ziņojumu, kur norādīja, ka, neskatoties uz Latvijas ekonomikas Eiropas vidējam tuvo izaugsmes tempu, izdevību no valsts ekonomiskās attīstības gūst tikai daļa iedzīvotāju – visturīgākie.

Открытие гастрономического павильона на Рижском центральном рынке - Sputnik Latvija
Ar šādiem ienākumiem cilvēki nevar izdzīvot: EK atkal liek Latvijai kaunēties

Tika atzīmēts, ka kritiski pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kas pakļauti nabadzības un sociālās nošķirtības riskam, un tas notiek, neskatoties uz to, ka Eiropas Komisija norāda Latvijai uz nepieciešamību apkarot sociālo nevienlīdzību pēdējos septiņus gadus.

Eiropas Komisija uzskata, ka sociālo nevienlīdzību Latvijā veicina nesamērīgi augsts nodokļu slogs. Latvijas nodokļu politika tiek vērtēta kā sestā sliktākā Eiropas Savienības valstu vidū. Eiropas amatpersonas uzskata, ka pat pēc reformas īstenošanas nodokļi palikuši ievērojami augstāki par Eiropas vidējo līmeni un lielākie Baltijas valstu vidū.

Ziņu lente
0