Lielbritānijā sākta pasu izsniegšana bez uzraksta "Eiropas Savienība"

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASФлажки Британии и флаг ЕС еа фоне парламента в Лондоне
Флажки Британии и флаг ЕС еа фоне парламента в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Iekšlietu ministrija paskaidroja, ka jaunie dokumenti nonākuši apgrozībā no 30. marta – varasiestādes rēķinājās ar to, ka dienu iepriekš Lielbritānija pametīs ES.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Varasiestādes Lielbritānijā sākušas izsniegt pases bez uzraksta "Eiropas Savienība", lai arī Brexit datums ir atlikts, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu Independent.

Izdevums atzīmēja, ka jaunie dokumenti laisti apgrozījumā 30. martā, jo varasiestādes rēķinājās ar to, ka dienu iepriekš Lielbritānija pametīs ES.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Politika
Brexit paralīze: Latvijas ārlietu ministrs lūdz Lielbritāniju atbildēt

Valsts Iekšlietu ministrija paskaidroja, ka valsts pilsoņi saņems pases gan ar uzrakstu "Eiropas Savienība", gan arī jaunā parauga dokumentus. Taču viņi nevarēs izvēlēties dokumentu. Pie tam nav paredzēta nekāda atšķirība starp abām pasēm – tās ir piemērotas arī ceļojumiem.

"Lai izmantotu atlikušās rezerves un nodrošinātu maksimālu labumu nodokļu maksātājiem, pases ar uzrakstu "Eiropas Savienība" tiks laistas klajā īsu laiku pēc šī datuma," – teica IeM pārstāvis.

Briti, saņēmuši jaunos dokumentus, bija pārsteigti par vāciņa jauno "dizainu". Piemēram, Lielbritānijas pilsone Sūzana Sindla Bērone publicēja dokumenta attēlu savā lapā Twitter un atzīmēja, ka bijusi ļoti pārsteigta. "Neeiropeiskās" pases īpašniece atgādināja, ka Lielbritānija vēl joprojām ir ES locekle.

Lielbritānijas varasiestādes šī gada nogalē plāno laist klajā nacionālās pases ar zilu vāciņu.

Bija plānots, ka Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību šī gada 29. martā, taču premjerministre Terēza Meja lūdza atlikt Brexit datumu līdz 2019. gada 30. jūnijam, jo valsts parlaments atteicies apstiprināt valdības ierosinājumus jautājumā par vienošanos ar ES.

Ārkārtas samits, kurā tiks apspriesta situācija, notiks 10. aprīlī. Tagad Lielbritānijai nāksies piedāvāt alternatīvu darbības variantu vai pamest Eiropas Savienību 12. aprīlī.

Ziņu lente
0