Krievijā reaģēja pēc telekanāla ZDF paziņojuma par "iebrukumu" Igaunijā

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasКолокольня Ивана Великого в Москве
Колокольня Ивана Великого в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš vācu telekanāla ZDF ziņu vadītājs Klauss Klēbers paziņoja, ka Krievija "iebrukusi" Igaunijā.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Krievijā izskanējusi reakcija pēc vācu telekanāla ziņu raidījuma vadītāja Klausa Klēbera izteikumiem, kurš ziņu izlaidumā paziņoja par Krievijas "iebrukumu" Igaunijā, vēsta RIA Novosti.

Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs nosauca Klēbera vārdus par uzbrukumu smadzenēm, kura mērķis ir atbalstīt NATO un dēmonizēt Krieviju.

"Krievija nav iebrukusi Igaunijā. Un neiebruks. Taču, tā kā Krievijai nav agresīvu plānu, tos vajag izdomāt. Tikai tāda ir informatīvās provokācijas jēga telekanālā ZDF," Puškovs norādīja savā lapā Twitter.

Krievijas vēstniecība Kanādā telekanāla ziņu nosauca par "nekrietnu, naida pilnu propagandu", kas zaimo miljoniem padomju cilvēku piemiņu, kurus noslepkavojuši un līdz nāvei nomocījuši vācu fašistiskie iebrucēji.

Krievijas vēstniecības ASV preses sekretārs Nikolajs Lahoņins savā lapā Twitter lakoniski apjautājās, vai Klēbers nav idiots. Savu publikāciju viņš papildināja ar vācu karaspēku uzņēmumu, kuri ieņēma Narvu 1941. gadā.

​Savukārt žurnālists Vladimirs Solovjovs nosauca Klēbera izteikumus par "provokāciju no Gēbelsa kastes".

Военный эстонской армии - Sputnik Latvija
ZDF paziņojis par Krievijas "iebrukumu" Igaunijā

4. aprīlī Klauss Klēbers kārtējo pārraides Heute Journal izlaidumusāka ar vārdiem par to, ka Krievija esot iebrukusi Igaunijā. Vēlāk viņš paskaidroja, ka patiesībā nekas tamlīdzīgs nav noticis, ka viņa vārdi esot tikai "itin reālistisks tēls".

Telekanāls ZDF jau vairākkārt pieķerts par apšaubāma rakstura Krievijai naidīgu materiālu izplatīšanu. Piemēram, telekanāla ēterā tika demonstrēta filma "Putina aukstais karš", kurā apgalvots, ka Eiropā kā bēgļi ierodas "Krievijas aģenti". Kādā citā ZDF ražotā "dokumentālajā filmā" tika parādīts vīrietis, kurš stāstīja, ka esot brīvprātīgais Donbasā. Vēlāk viņš atzina, ka viss filmā redzamais ir inscenējums.

Ziņu lente
0