Ķīniešu studenti piekrāpuši Apple gandrīz par miljonu dolāru

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasiPhone X
iPhone X  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Studenti apsūdzēti par viltotas produkcijas tirdzniecību un krāpšanos, kā arī nepatiesu datu sniegšanu.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. ASV Muitas un robežkontroles dienests atklājis shēmu, uz kuras rēķina divi studenti no Ķīnas piekrāpuši kompāniju Apple par 900 tūkstošiem dolāru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu NPR.

No 2017. gada aprīļa līdz 2018. gada martam studenti no Portlendas Janans Čzou un Cuaņs Czaņs nogādajuši Apple servisa centros 3058 viltotus viedtālruņus iPhone, ko viņi saņēma no tuviniekiem un draugiem Ķīnā. Gadžeti tika nosūtīti uz dažādām adresēm, pēc tam krāpnieki, nosaucot izdomātus vārdus, nodeva tos remontā, vēsta portāls.

Кредитные карты на компьютерной клавиатуре - Sputnik Latvija
Uzmanību: krāpnieki atraduši jaunu naudas izkrāpšanas veidu

Aptuveni 50% gadījumu viltotā iekārta tika nomainīta pret jaunu oriģinālo viedtālruni. Tos studenti pārdeva Ķīnā. Kopumā viņiem izdevies pārdot 1493 telefonus, vēl 1576 reizes servisa centri noraidījuši apmaiņas mēģinājumus.

Atzīmēts, ka muitnieki nonāca uz pēdām krāpniekiem, kad uz viņu vārda pienāca seši sūtījumi pēc kārtas ar viltotām iekārtām. Kratīšanas laikā studentu dzīvoklī tika atrasti vairāk nekā trīs simti iekārtu.

Viens no studentiem apsūdzēts par viltotas produkcijas tirdzniecību un krāpšanos, bet otrs – par nepatiesu datu sniegšanu eksporta deklarācijā. Liecībās aizturētie savu vainu noliedza.

Ziņu lente
0