Zaharova devusi padomu Igaunijai pirms Kaljulaidas vizītes Maskavā

© Sputnik / Виталий Невар / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Светлогорске
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Светлогорске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja Igaunijas Republikas vadītājas Kersti Kaljulaides gaidāmo vizīti Krievijā.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida iepriekš informēja, ka gaidāmajā sarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu plāno skart jautājumus par Ukrainu un Gruziju, kā arī Igaunijas un Krievijas divpusējās attiecības.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā iknedēļas brīfingā atzīmēja, ka Krievija jau vairākkārt demonstrējusi vēlmi, nodomus un iespējas veidot normālas attiecības ar Igauniju.

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Putins piekrita tikties ar Igaunijas prezidenti: Kaljulaidai sniedz padomus, kas jālūdz

"Krievija nav mainījusi savas nostādnes un viedokli. Mēs atbalstām normālas attiecības, sadarbību jomās, kas ir izdevīgas, problēmu risināšanu, kas radušās un iekļautas dienas kārtībā, mēs uzskatām par nepieņemamiem izteikumus, ko dzirdam, tostarp arī no politiskās elites pārstāvjiem, pārsvarā – no Baltijas valstu oficiālajām amatpersonām. To visu mēs nereti novērojam," – norādīja Zaharova.

Vēl būdama Igaunijas prezidenta kandidāte, Kaljulaida apliecināja, ka dosies uz pārrunām ar kolēģiem Krievijā tikai pēc tam, kad šis solis būs iepriekš saskaņots ar partneriem NATO, atgādināja žurnālisti. Zaharova ieteica paturēt prātā valstiskās suverenitātes nozīmi.

"Kas attiecas uz paziņojumu par to, ka Igaunijas politiķe neplānoja braukt uz Krieviju bez saskaņošanas ar "vecākajiem brāļiem", šis jautājums nav jāuzdod Krievijai. Mūs neinteresē, vai saskaņošana notikusi. Mēs vienmēr esam atbalstījuši to, lai suverēnas valstis izmantotu savu suverenitāti un izbaudītu to," – attrauca Zaharova.

Kaljulaida apmeklēs Maskavu 18. aprīlī. Publicētā informācija liecina, ka prezidente ieradīsies Maskavā, lai piedalītos Igaunijas vēstniecības atklāšanā pēc restaurācijas. Tallina nosūtīja Krievijas Ārlietu ministrijai lūgumu organizēt tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka pieteikums ir saņemts, tikšanās tiek plānota un gatavota.

Ziņu lente
0