Ātruma maratons: ārzemnieks kļuvis par lielāko pārkāpēju Latvijā

© Pixabay / SponchiaАвтомобили на дороге
Автомобили на дороге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ātruma kontroles maratona laikā, kurš Latvijā ilga 24 stundu garumā, tika atklāti vairāk nekā 500 pārkāpēju, vislielākais no tiem izrādījies ārzemnieks.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Divdesmit četru stundu ilgā ātruma kontroles maratonā – no trešdienas, 3. aprīļa, plkst. 6:00 līdz ceturtdienas, 4. aprīļa, plkst. 6:00 – tika atklāti 635 pārkāpēji. Par to tiek ziņots Valsts policijas Twitter mikroblogā.

Kā tiek norādīts paziņojumā, šogad policisti apturējuši par vienu pārkāpēju mazāk, nekā pērn, kad policistiem izdevās pieķert 636 pārkāpējus. Savukārt pats lielākais ātruma pārsniegšanas gadījums reģistrēts Kurzemes reģionā, kur ārvalstu pilsonis brauca ar ātrumu 177 kilometri stundā.

​Iepriekš ziņots, ka ātruma ievērošanas maratons ir ikgadēja akcija, kuras mērķis ir pievērst vadītāju uzmanību ātruma režīma ievērošanas nepieciešamībai. Jo, kā uzsvēra Valsts policijas Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, ātrums ir viens no smago avāriju iemesliem, kuras bieži notiek tā pārsniegšanas dēļ.

Автомобиль - Sputnik Latvija
Pārkāpējus uz Latvijas ceļiem palīdzēs ķert jauni rokas video radari

Šogad ātruma kontroles maratons notika 26 Eiropas Savienības valstīs. Latvijā akcija notika jau piekto reizi. Policijas rīcībā bija jaunie rokas video radari TruCam II, kuri ne tikai mēra ātrumu, bet arī ieraksta augstas izšķirtspējas video, kurš ļaus apstiprināt ierīces konstatēto ātrumu, un tiks pievienots lietas materiāliem.

TruCam II radari ļauj kontrolēt mašīnu ātrumu jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos.

Jāatzīmē, ka parasti Latvijā policisti diennakts laikā aptur apmēram 200 pārkāpēju. Taču ātruma maratona laikā, kārtības sargu redzeslokā nonāk daudz vairāk ātruma pārkāpēju.

Ziņu lente
0