Valsts policijas priekšniekam Ķuzim izrakstīts 100 eiro sods

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas vadītājs apstrīd sodu kopš rudens: tiesa jau ir noraidījusi viņa sūdzību, taču Ints Ķuzis iesniedzis apelāciju.

RĪGA, 3. aprīlis – Sputnik. Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim cenšas piemērot 100 eiro sodu pārkāpuma dēļ, noslēdzot iepirkuma līgumu par vardarbīgā nāvē bojāgājušo cilvēku līķu transportēšanas pakalpojumiem 30 tūkstošu eiro apmērā, raksta LSM.lv.

Пожарная машина - Sputnik Latvija
Rīgā krāpšanā tur aizdomās četrus VUGD darbiniekus

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja domām, noslēdzot minēto līgumu, policijas priekšnieks nav veicis dažas no likumā noteiktajām procedūrām, taču netiek atklāts, kādas tieši. Administratīvo pārkāpumu kodeksā teikts, ka par šādu pārkāpumu sods var sasniegt 700 eiro summu, taču Ķuzim jānomaksā 100 eiro.

Sods tika izrakstīts jau rudenī, taču Valsts policijas šefs apstrīdēja to Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Martā tiesa noraidīja viņa sūdzību, pret ko Ķuzis iesniedza apelāciju. Šobrīd apelācija atrodas Rīgas Apgabaltiesā, taču nav zināms, kad to izskatīs.

Pats Ints Ķuzis savu vainu neatzīst. Viņš saka, ka policija noslēgusi līgumu ar līdzšinējo pakalpojumu sniedzēju, kamēr tika gatavots jauns iepirkums, taču procesā pakalpojuma augsto izmaksu dēļ tika pārkāpts naudas limits, kuru noteica Iepirkumu uzraudzības birojs. Ķuzis paziņoja, ka uzņēmās atbildību par notiekošo kā Valsts policijas vadītājs un uzskata, ka rīkojās pareizi: līķu transportēšana netika pārtraukta, tā notika godīgi un valstij finansiāli izdevīgi.

"Jāpiebilst, ka mēs šajā apturētajā iepirkumā atklājām karteļa pazīmes, ko atzina arī Ekonomikas ministrija," - piebilda Ķuzis.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka bijušais VUGD vadītāja vietnieks Ints Sēlis tiek apsūdzēts degvielas zādzībā valstij 151 eiro apmērā. Sēli aizturēja IDB pērnā gada septembrī sakarā ar aizdomām par nelikumīgu naudas līdzekļu piesavināšanos nelielos apjomos, kā arī negodprātīgu savu pienākumu izpildi.

Полицейская машина - Sputnik Latvija
Aizturēts Valsts policijas apgādes biroja vadītājs

IDB paziņoja, ka Sēlis, nelikumīgi izmantojot dienesta degvielas karti, vairākkārt uzpildījis degvielu privātā automobilī, kā arī izmantojis dienesta stāvokli savtīgos mērķos, norādot dokumentos viltus ziņas par dienesta transportlīdzekļu uzpildi.

Nesen prokuratūra iesniedza Rīgas Pārdaugavas tiesai lietu, kurā Sēlim izvirzīta apsūdzība atbilstoši diviem Krimināllikuma pantiem – zādzība nelielā apmērā un dienesta krāpšanās, paziņoja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska. Zaudējumu apmērs bijušā VUGD priekšnieka vietnieka darbību rezultātā sastāda 151,97 eiro. Taču apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Pirms viņa lietas nodošanas prokuratūrai ar tās izmeklēšanu nodarbojās Iekšējās drošības birojs (IDB), savukārt VUGD iesāka disciplinārā pārkāpuma lietu, kuras rezultātā Sēlis šī gada janvārī tika atstādināts no amata.

Ziņu lente
0