Lietuvā brīvdienās ar masalām paguvuši saslimt vēl 20 cilvēki

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasВакцинация от кори, архивное фото
Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā kopš gada sākuma Lietuvā reģistrēti 330 masalu saslimšanas gadījumi, 79 no tiem – bērniem.

RĪGA, 3. aprīlis – Sputnik. Lietuvā aizritējušajās brīvdienās reģistrēti vēl 20 jauni masalu gadījumi, vēsta Sputnik Lietuva.

Aizritējušajās brīvdienās saslimušo vidū izrādījušies trīs bērni, pārējie ir pieaugušie. Jaunākajam saslimušajam ir septiņi mēneši, vecākajam – 78 gadi.

Nav zināms, vai saslimušie pieaugušie bija potēti. Taču, saskaņā ar Lietuvas Infekcijas saslimšanu un AIDS centra datiem, vairumam ar masalām saslimušo bērnu nebija potes.

Slimnīcas darbiniece - Sputnik Latvija
Brisele pieprasa vispārēju vakcināciju pret masalām

Kopumā šogad Lietuvā saslimuši 330 cilvēki, no tiem 251 pieaugušais un 79 bērni. Vairums gadījumu reģistrēti Kauņā, Kauņas rajonā – 48 un Viļņā – 47.

Marta vidū Lietuvas Seims pieņēma rezolūciju, kura tostarp paredz naudas piešķiršanu pētījumam, vai cilvēks ar bērnības poti pret masalām saglabā imunitāti pret šo slimību visa mūža garumā.

Tāpat rezolūcijā norādīts, ka vakcinācija pret masalām ir obligāta. Ja vecāki atsakās potēt bērnu, Bērnu tiesību aizsardzības dienests tiks informēts par tādiem gadījumiem un tam būs jāveic pasākumi, lai bērns izietu vakcināciju.

Masalas ir ass infekcijas vīrusa saslimšana ar ļoti augstu lipīguma līmeni. Visbiežāk infekcija tiek nodota aerogēnā veidā. Par lipīgiem cilvēki kļūst četras-piecas dienas pirms izsitumu parādīšanās un četru dienu garumā pēc to parādīšanās. Cilvēki, kuriem ir pote pret masalām, visticamāk, netiks ar to aplipināti.

Ziņu lente
0