Pabriks: Latvija jāpadara par "mazu ezīti"

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие в День памяти жертв коммунистического террора
Шествие в День памяти жертв коммунистического террора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā skaidro aizsardzības ministrs Artis Pabriks, viņš piedāvā padarīt Latviju par "ezīti" ne jau tāpēc, ka viņam pašam tāda frizūra, bet gan tāpēc, ka tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt valsts drošību mūsdienu apstākļos.

RĪGA, 3. aprīlis – Sputnik. Par valsts aizsardzību ir atbildīgs katrs sabiedrības loceklis – tieši šī ideja kļuvusi par galveno valdības 2. aprīļa sēdē, kurā tiek izskatīts visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanas plāns, raksta Skaties.lv.

Tā ietvers arī civilo aizsardzību – jau šoruden tiks izplatīti informatīvi bukleti ar rekomendācijām kara draudu vai dabas katastrofas gadījumos.

Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
"Mūsu simbols – ezis": par ko Igaunijas prezidente gatava pateikties Putinam

Kā skaidrojuši sēdē, visaptverošās valsts aizsardzības galvenais mērķis ir panākt situāciju, kad par Latvijas drošību un aizsardzību rūpējas ne tikai bruņotie spēki, bet arī katrs sabiedrības loceklis.

Valdība uzdevusi izveidot speciālu koordinācijas grupu šī principa īstenošanai dzīvē. Grupu vadīs aizsardzības ministrs Artis Pabriks, tajā tiks iekļauti visi valdības locekļi, izņemot premjeru. Darba grupa izstrādās direktīvas visām valsts iestādēm par to, kā jārīkojas krīzes situācijā un jāsadarbojas ar privāto un publisko sektoru.

Ministru Kabineta locekļi uzskata šādus pasākumus par pamatotiem, jo, pēc viņu domām, draudu līmenis Latvijā ir sasniedzis tādu līmeni, kad ar kara līdzekļiem vien aizsardzību vairs nevar nodrošināt – jāņem vērā arī "hibrīdie draudi".

Atbildes kārtā ministrs Pabriks piedāvā "padarīt Latviju par mazu ezīti".

"Nevis tāpēc, ka man ir ezīša frizūra, bet tāpēc, ka jebkurš, kurš grib pieskarties šai valstij, sadurs pirkstu. Līdz ar to valsti neaiztiks," - paskaidroja Artis Pabriks.

Tāpat darba grupa izstrādās direktīvas sabiedrības civilās aizsardzības un katastrofu vadības apmācībām. Plānots izplatīt bukletus ar informāciju par to, kā jārīkojas krīzes situācijas, kādiem pirmās nepieciešamības priekšmetiem jābūt mājās, kā jāsniedz medicīniskā palīdzība.

"Cilvēks, kurš ir sagatavojies, parasti ir mierīgs cilvēks. Jebkuras krīzes gadījumā mums ir ļoti svarīgi sabiedrībā noturēt mieru un zināt, ko mēs darām," - atzina premjers Krišjānis Kariņš.

Ziņu lente
0